Haçlı zihniyeti okullara kadar indi

Haçlı zihniyeti okullara kadar indi
Avrupa’nın ikiyüzlülüğünün tavan yaptığı günlerde MEB, derslerde kullanılmak üzere ab ile ilgili kitap hazırlayıp kullanıma sundu.

Avrupa Birliği sevdası için yıllardır yapılanlar toplumu temelden sarsacak noktaya kadar geldi. Uyum yasaları çerçevesinde Türkiye’ye dayatma yapan Avrupa Birliği okullarımıza kadar girip kitaplaştı. ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesi kapsamında hazırlanan Avrupa Birliği Kitabı tüm sınıfların kullanımına sunuldu. Kitapta Haçlı propagandası yapılırken, diğer taraftan Yunan Mitolojisine ait, Zeus gibi kavramlar da çocuklarımızın beynine zerk edilmeye çalışılıyor.

Yıllardır ülkemizde toplumu yozlaştırmayı hedefleyen, bunun için her yolu deneyen, Türkiye’nin bakanlarına izin vermeyen AB için uyum adı altında ülkemizde uygulamaya konulanlar ise pes dedirtiyor. Daha önce uygulamaya konulan bir program çerçevesinde bu sefer de öğrencilerin zihinlerini bulandırmak için iki adet kitap hazırladılar. Avrupa Birliği’nin kuruluşu IPA-I’nin finanse ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesi için hazırlanan kitap öğrencilerimize okutulacak. 

ONLAR YASAK KOYARKEN BİZ KİTAP HAZIRLADIK

hacli_zihniyeti_okullara_kadar_indi124201799.jpgDaha önce kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili yürütülen çalışmalar son olarak okullara kadar geldi. Geçtiğimiz yıllarda, ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ adlı uygulamalar ile öğrencilerin zihinlerini bulandıran projeler artık kitap olup okutulmaya başlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da paydaşı olduğu son proje ile artık öğrencilerin önüne Avrupa Birliği derslerde kullanılmak üzere kitap şeklinde geliyor. ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor: Ortak Değerler, Temel Haklar ve Politikalar Teknik Destek Projesi’ mottosuyla dikkat çeken kitaplarda hangi ortak değerlerden söz edildiği ise soru işaretleri barındırıyor.  

MART AYINDA SİSTEME YÜKLENMİŞ

‘Avrupa Birliği ve Türkiye-AB İlişkileri’ adlı iki kitap şeklinde hazırlanan içerikler MEB’in e-kitap uygulamasına Mart ayında yüklendiği anlaşıldı. Referandum sürecinde Türkiye’nin bakanlarına giriş izni vermeyen, hatta köpekleri ile Avrupa’daki vatandaşlarımıza saldıran zihniyetin yaptığı bir yana, Türkiye’de yapılan ise tepkiyle karşılanıyor. Araştırma Kitapları başlığı altında tüm sınıflar denilerek sisteme e-kitap şeklinde yüklenen kitabın içeriği ise tamamen Haçlı propagandası içeriyor.  

ZİHİNLERE HAÇLI PROPAGANDASI

Öğrencilerin zihinlerini bulandırarak, AB hayranı haline getirmek için uygulamaya konulduğu anlaşılan bu kitaplar adeta Haçlı propagandası içeriyor. Avrupa’nın temelini oluşturan Haçlı zihniyeti ile birlikte Yunan Mitolojisi, Zeus gibi kavramlar da kitabın içeriğinde yer alıyor. Avrupa isminin nereden geldiği bölümü ise Zeus örneğinden anlatılarak, söz konusu AB’nin gençlerin zihinlerinde yer edinmesinin amaçlandığı görülüyor.  

ÜNİVERSİTELERDE DERS OLARAK OKUTULMUŞTU

Buna benzer uygulamalar daha önce de yaşanmıştı. Anadolu Üniversitesi bünyesinde milyonlarca öğrencinin eğitim aldığı Açık Öğretim Fakültesi sisteminde de öğrencilere AB ile ilgili bir ders okutulmuştu. Avrupa Birliği adlı ders ile üniversite öğrencilerine Avrupa Birliği’nin ne kadar iyi bir kurum ve kuruluş olduğu anlatılmıştı! 

KİTAPTA NELER VAR?

‘Avrupa Nedir? Avrupa Birliği Kronolojisi, Avrupa Birliği’nin Kurumsal Yapısı ve İşleyişi’ gibi ana başlıkların yer aldığı kitapta neler yok ki. Kitabın bir bölümünde AB ile ilgili oyunların da konulduğu görülüyor. Kitapta yer alan Araştır-Öğren-Eşleştir adlı son bölümdeki bir diğer çalışmada ise Mona Lisa, David, Düşünen Adam, Guernica gibi Avrupa’nın temel değerleri ve sanatı öğrencilerin zihinlerine nakşediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.