"Başkan olan Erdoğan Ortadoğu'da çok işimize yarar"

"Başkan olan Erdoğan Ortadoğu'da çok işimize yarar"
16 Nisan referandumu kampanyalarında "hayır" cephesine destek verdikleri ileri sürülen Batı dünyasının önde gelen gazetelerinden The Times yazarı Roger Boyes, ezber bozan bir yazı yazdı.

Dünyanın etkin İngiliz gazetesi The Times yazarı Roger Boyes, Türkiye kamuoyunda yürütülen Batı kampanyasında ezber bzdu. Batı dünyasının "Başkanlık Sistemi"ni istemediği yönündeki iddiaları ters yüz eden yazıda, Erdoğan'ın başkan olarak güçlenmesinin Ortadoğu için faydalı olacağı belirtildi.
 
The Times yazarı Roger Boyes, referandum yazısında "Eğer Batı, Erdoğan'ı rehabilite etmek istiyorsa, Suriyeli Kürtleri nazikçe yüzüstü bırakmalı" dedi. Makalede, "Eğer Batı, Erdoğan’ı rehabilite etmek istiyorsa hem Batı’nın hem de Rusya’nın askerliğini yapan Kürt militanlarla ilişkisi problemini çözmek zorunda. Suriyeli Kürtleri nazikçe yüzüstü bırakmamız lazım: Bağımsız bir Kürdistan kurmalarına izin verilmeyecek” denildi.
 

"EVET ÇIKMASI ORTADOĞU İÇİN İYİ OLACAK"

"Ortadoğu’nun daha güçlü bir Erdoğan’a ihtiyacı var" başlıklı makalesinde Referandumdan ‘evet’ sonucu çıkmasının Ortadoğu için olumlu bir gelişme olacağını yazan Boyes, bu sonucun Türkiye’deki muhalifleri üzeceğini ama Ortadoğu için iyi olacağını ifade etti. 
 

"ORTADOĞU'NUN İHTİYACI GÜÇLÜ ERDOĞAN"

Olaya Batı açısından yaklaşan İngiliz gazeteci, "Bugün Ortadoğu’nun ihtiyacı olan şeyin anayasal sınırları içinde hareket eden daha güçlü bir Erdoğan’dır" ifadelerine yer verdi.
 

"ERDOĞAN 3.0 GELEBİLSİN DİYE…"

İlginç bir analiz daha yapan Boyes, cumhurbaşkanının Erdoğan 1.0 ve 2.0 'dönem'lerinin yaşandığını, 'Erdoğan 3.0' dönemine geçilmesi için de Batı’nın Kürtlerle ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini savundu. Erdoğan'ın yeni versiyonu olarak düşündükleri ve 3.0 olarak nitelendirdiklerini açıkça ifade eden Boyes, şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan 1.0, Arap Baharı’nda ülkelere örnek gösterilen bir modelin lideriydi. Erdoğan 2.0 ise derin devlet korkusu ve Suriye’deki gelişmeler nedeniyle kimseye güvenmeyen bir otokrata dönüştü. Türkiye’deki arkadaşlarım saflığımla dalga geçse de Pazar günkü referandumu kazanması durumunda Erdoğan 3.0’ı görebileceğimizi düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.