Referandumda yüzde 52 hesabı

Referandumda yüzde 52 hesabı
Aylardır Türkiye’nin gündemini meşgul eden referanduma iki gün kaldı. Ancak şu ana kadar ne anket firmaları ne de kampanyanın keskin tarafları sonuca dair net bir tahminde bulunamadı.

Bıçak sırtı söylemi ve ibre “evet” veya “hayır”a döndü, şeklindeki bir gündemle bugüne gelen referandumun ortak hesabı yüzde 52!

 UTANGAÇ SEÇMENLER VAR

Anketçi ve araştırmacılar; sorulduğunda tersini söyleyen gizli hayırcı ve gizli evetçi önemli bir seçmen kitlesinin bulunduğu kanaatinde. Kanaatini belirtmek istemeyenler, anketten kaçanlar ve şüphe ve endişeleri giderilmediği için hayırcı olduğu halde, konumu gereği evet diyecek, yani “Utangaç seçmen” kavramı ilk kez bu referandumda ortaya çıktı.
 

EVET-HAYIR YÜZDE 52!

İktidar cephesinin bütün imkânlarla asıldığı halde evet oylarına dair kesin, yüksek bir rakam açıklanmayan 16 Nisan referandumu için sonuçlar sürpriz olacak gibi. AKAM gibi bir iki anket firması hayırın yüzde 50’nin üzerine çıkacağını açıklamasına rağmen tersi sonucu bulanlar da yok değil. İktidara yakınlığıyla bilinen ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu ise anketlerinden evetin yüzde 52, hayırın 48 çıktığını, ancak önemli bir kitlenin gerçek kanaatiyle anketlere cevap vermediğini söylemesi dikkat çekiyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum