Rusya'dan charter uçuşları ile ilgili sorun yok

Rusya'dan charter uçuşları ile ilgili sorun yok
Çavuşoğlu, Rusya'dan charter uçuşları konusunda bir sıkıntı yaşandığı yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Çavuşoğlu, A haber'de Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve  soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, Rusya'dan charter uçuşları konusunda bir sıkıntı yaşandığı  yönünde haberlerin hatırlatılması üzerine herhangi bir sıkıntının söz konusu  olmadığını söyledi. 

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile görüştüğünü ve ikili, bölgesel ilişkilerin yanı sıra bu konuyu  da muhatabına sorduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Geçen sene böyle bir sıkıntıyı  yaşadık bu üzücü hadiseden sonra ama Rus dostlarımız Türkiye'ye, Antalya'ya tatil  yapmak için gelmek istiyor. Bizim de görevimiz insanların rahat bir şekilde gelip  güven içinde tatilini geçirmesi, mutlu şekilde Antalya'dan ayrılmasıdır." dedi. Çavuşoğlu, Rus turistlerin geçen sene farklı ülkelere gidince, doğal  güzellikler, hizmet kalitesi gibi konularda Türkiye'nin kıymetini bir kez daha  anladıklarını ifade etti. Ruslarla sağlık turizmi konusunda da iş birliği yapmak  istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, geçen hafta bu konuda yapılan fuarda, Rus  sigorta şirketlerinin Rus vatandaşlarının Türkiye'de tedavisi için çok sayıda  sözleşme imzaladığını anlattı.  Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bir  heyetin 18 Nisan'da Rusların daveti üzerine Moskova'ya gideceği ve ihracatın  önündeki mevcut engellerin kaldırılmasına yönelik görüşmeler yapacağı bilgisini  de verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.