Mescid-i Aksa'nın imamı İstanbul'da!

Mescid-i Aksa'nın imamı İstanbul'da!
AGD tarafından İstanbul'un fethinin 564'üncü yıldönümü nedeniyle Filistin'den gelen Mescid-i Aksa İmamı Kanal 7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için Ayasofya Meydanı’nda "Fetih Namazı" etkinliği yapılmıştı.

Kanal 7 Dış Haberler Servisinden İsmail Sinbarigov, Ayasofya önünde binlerce vatandaşa namaz kıldıran Filistinli Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El Abbasi ile özel röportaj yaptı.

vz4z2_1494673299_0678.jpg

İşte o çok özel röportajdan satır başları;

KÜÇÜK KIZ FATİMA'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

16 yaşındaki Fatima Şam kapısı önünde bulunuyordu, İsrail askeri onu bağırarak yanına çağırdı, Fatima korkup, panikledi, tam o sırada İsrail askeri sebepsiz yere 20 kurşunla katledildi. Bundan sonra  Filistin halkı gerçekten korku içinde yaşamaya devam ediyorlar. Filistin halkı kendi hayatlarını garanti altına alamıyorlar.

NÖBET TUTAN RIBAT KADINLARI

Biz biliyoruz Mescidi Aksa'daki kadınlar, içeride, kapıda Rıbat nöbeti tutuyorlar, ancak İsrail askerleri Rıbat kadınların içeri girmelerini maalesef yasakladı. Aynı zamanda Yahudi yerleşimciler, Mescidi Aksa'nın içerisine girip, orada ibadetlerini istedikleri gibi eda ediyorlar. Filistinli kadınlar sadece orada ibadet etmek istiyorlar, Yahudi yerleşimciler, Mescidi Aksa'nın içerisine girdikleri zaman bu Rıbat kadınlara şiddetle saldırıyorlar. Ve bu Rıbat kadınlar İsrail tarafından yasaklandı. Ancak tüm bunlara rağmen Rıbat nöbetlerini tutmaya devam ediyorlar.

EZANIN YASAKLANMASI

Ezan bizim kutsal namaz vaktin geldiğinin habercisidir. Onlar bizim ezanlarımızı, namazlarımızı, bizim dini ibadetlerimizi, faaliyetlerimizi yasaklamak istiyorlar. Kendi ibadetlerini öne çıkarmaya çalışıyorlar. Lakin ezan Allah'ın bir hürmetidir. Allah ezanı yasaklamaya çalışanın cezasını verecek, hesabını soracak. Tabi Filistin halkımız ezanın yasaklanmasını kesinlikle kabul etmeyecek.

Son zamanlarda Yahudi yerleşimciler, bayramlarda İsrail askerlerin eşliğinde Mescidi Aksaya girişleri daha da arttı, bununla birlikte Müslümanların Mescidi Aksaya girişleri zorlaştırdı, çünkü Mescidi Aksanın içerisinde fiili olarak içeride bulunmak istiyorlar, kendi Yahudi kimliklerini öne sürmek istiyorlar. Çünkü Mescidi Aksa'yı ilk önce zamanı bölme, sonra mekanı bölerek Mescidi Aksa'yı tamamen kontrol etmek istiyorlar. Fakat biz diyoruz ki Allah her şeyin kadiri, Nasıl Allah Fil Süresinde anlatıldığı gibi, Kabe'yi korudu, Mescidi Aksa'yı koruyacak İnşallah.

TÜRK HALKINA MESAJ

Filistin halkından Türklere mesaj vermek istiyorum, Türkler her zaman Mescidi Aksaya gitsinler, orada bulunsunlar, her yerde Mescidi Aksa'yı anlatsınlar. Mescidi Aksa'nın sıkıntılarını anlatsınlar. Son zamanlarda Türk halkını Mescidi Aksada daha çok görmeye başladık. Ve biz Filistin halkı olarak onları Mescidi Aksa'da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Teşekkür ederim. 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.