Kerem imza atmasına rağmen nasıl Almanya'yı seçti?

Kerem imza atmasına rağmen nasıl Almanya'yı seçti?
Kerem Demirbay'ın Türkiye için ıslak imza ile FIFA'ya başvurmasından 2 gün sonra Almanya'yı seçmesi ve TFF ile Fatih Terim'in vurguları dikkat çekti. İşte perde arkası...

Kerem Demirbay'ın 2 gün önce Türk Milli Takımı'nı seçtiğine dair ıslak imzalı başvurusu ve bunun TFF tarafından 2 gün sonra açıklanmasının hemen ardından Almanya'nın devreye girip oyuncuyu kadrosuna katması son dönemlerde yaşanan çekişmenin son halkası oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Kerem Demirbay'ın karar değiştirmesi sonrası açıklamalarda dikkat çekilen ortak nokta "Islak imza" vurgusu oldu. Hatta TFF, Kerem Demirbay'ın 'ıslak imza' ile FIFA'ya başvurduğu belgeyi yayınladı. 

NEDEN ISLAK İMZA? FIFA KURALI...

TFF'nin bu vurguyu yapmasındaki kritik neden, FIFA talimatlarındaki 'ıslak imza' noktası. Bu kurala göre, bir futbolcu ıslak imza ile bir Milli Takım için başvurduktan sonra başka bir milli takıma geçiş yapamıyor. Bu durumda, sadece ülke federasyonunun izin vermesi durumunda oyuncu başka bir milli takım için oynama hakkı kazanabiliyor. 

İLK KEREM DEMİRBAY VAKASI: ERKAN ZENGİN!

Eskişehirspor forması giyen Erkan Zengin, daha önce Türk Milli Takımı'nda oynamak için FIFA'ya başvurduktan sonra kararını İsveç'ten yana değiştirdi. Ancak, FIFA bu değişikliği veto etti ve TFF'den izin alması gerektiğini oyuncuya iletti. Erkan Zengin, bu karar sonrası soluğu Türkiye Futbol Federasyonu'nda aldı ve izin istedi.

Dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Erkan Zengin'in istediği ülke için oynaması gerektiğini belirterek izni vermesi konusunda TFF'ye görüş bildirdi. TFF'den bu izni alan Erkan Zengin, bunun ardından İsveç forması giyebildi. 

KEREM DEMİRBAY VE ERKAN ZENGİN ARASINDAKİ FARK...

Kerem Demirbay'ın durumunda ise talimatnamenin bu kuralının geçersiz hale gelmesine neden olan bir 'durum' bulunuyor. Bu kuralın geçerli olması için ıslak imzalı başvuru yapan oyuncunun o ülkenin pasaportuna sahip olması gerekiyor.

Erkan Zengin, Türkiye için FIFA'ya ıslak imzalı başvuru yaparken Türk pasaportu bulunuyor. Kerem Demirbay'ın ise Türk pasaportu bulunmuyor. Bu noktada FIFA, oyuncunun pasaportu olmadığı için direkt olarak Almanya için oynamasına izin veriyor. 

TFF, Almanya'nın son dakika hamlesi olmasaydı Kerem Demirbay için hızlıca işlemleri tamamlayıp Türk pasaportunu çıkaracaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.