Henri Barkey'den 15 Temmuz'la ilgili skandal sözler

Henri Barkey'den 15 Temmuz'la ilgili skandal sözler
CIA ile bağlantılı teorisyen Henri Barkey, 249 vatandaşın şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Ben yapsam başarılı olurdum" dedi.

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Woodrow Wilson International Center for Scholars'ta Ortadoğu Programı Direktörlüğünü yürüten, ABD'nin istihbarat servisi CIA bağlantılı Türkiye uzmanı Henri Barkey, 249 vatandaşın şehit edildiği FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili skandal açıklamalar yaptı.

15 Temmuz'da 8 kişilik bir grup ile İstanbul Büyükada'daki Splendid Palace'da toplantıda olduğu ve darbe girişiminin arkasında olduğu iddia edilen Henri Barkey, darbe girişimini eğer kendisi planlamış olsaydı başarılı olacağını söyledi.

Daha önce de Barkey, FETÖ'nün CIA'yle ilişkileri konusunda ise "CIA ile hiçbir alakası yok. Olamaz da. Ben ABD Dışişleri'nde çalıştım, biliyorum yok öyle bir şey. Türkiye'de böyle komplo teorileri çıkıyor" diyerek ABD derin devletinin FETÖ ile ilişkilerini perdelemeye çalışmıştı.

Henri Barkey’in FETÖ'nün ABD ayağı olan Rumi Forum organizasyonunda profesyonel olarak görev aldığı ve FETO'nun çalışmalarını tanıtmak için Prof. Ali Yurtsever ile birlikte ABD’de ciddi lobi yürüttüğü belirtiliyor.

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum