ABD Suriye konusunda bir adım daha ileri gitti

ABD Suriye konusunda bir adım daha ileri gitti
Suriye rejimiyle ilişkisi olan birey ve şirketlere yönelik yaptırım uygulanmasını ön gören yasa tasarısı ABD Meclisinden geçti. Başkanın onaylaması durumunda ise yasaya dönüşecek

Suriye rejimiyle ilişkisi olan birey ve şirketlere yönelik yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısı ABD Meclisinden geçti.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden Demokrat Partili New York Temsilcisi Eliot Engel tarafından sunulan öneri, Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Eliot, Beşşar Esed rejimini hedef alan yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer Suriye halkının kanının eline bulaştığı Esed’le ticaret yaparsanız bu yasanın ön gördüğü yaptırımlar size uygulanır." ifadesini kullandı.

"EKONOMİK BASKI HEDEFLENİYOR"

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ise yasanın Esed rejimine yönelik ekonomik bir baskı uygulamayı hedeflediğini söyledi.

Royce, "Bu yasa ekonomik bir baskı sağlayarak tarafları pazarlık yapmaya teşvik ediyor. Suriye halkının kendi geleceğini belirleyebilecekleri bir yol bulmayı amaçlıyor.” dedi.

Yasa tasarısının Başkan Donald Trump tarafından da onaylanması durumunda 2021 yılına kadar Esed rejimiyle ticaret yapan birey ve şirketlere yaptırım uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.