Rekor silah anlaşması sonrası Trump'tan kılıç dansı

Rekor silah anlaşması sonrası Trump'tan kılıç dansı
Suudi Arabistan'da ABD tarihinin en büyük silah anlaşmasını imzalayan ABD Başkanı Trump, 'kılıç dansı' yaparak kutladı. Eline kılıç alıp dansa giren Trump'ı ABD Dışişleri Bakanı Tillerson izledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ziyaretinda Kral Selman’la 110 milyar dolar değerinde silah anlaşması imzaladıktan sonra geleneksel ‘kılıç dansına’ katıldı. Eline kılıç da alan Trump’ın yanı sıra dansa ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da dansa katıldı.

Trump Riyad'da, aklı Washington'da

ABD tarihinde türünün en büyük, olması nedeniyle ‘rekor’ olan silah anlaşması imzalandıktan sonra Kral Selman ve Trump ‘kılıç dansı’ yaparak ortaklıklarını kutladı. Başkent Riyad’da bulunan Al Murabba Sarayı’nda düzenlenen karşılama töreninde Trump eline aldığı kılıç ile dans edenlerin arasına karıştı.

Öte yandan iki ülke arasında yapılan silah anlaşmasının, her biri 6 milyar dolar değerinde 150 Blackhawk tipi helikopteri de kapsadığı belirtildi. Beyaz Saray bunun, ABD tarihinde benzerleri arasındaki en büyük silah anlaşması olduğunu açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.