Yaşananları anlattı: Dünyanın sonu geldi sandık

Yaşananları anlattı: Dünyanın sonu geldi sandık
İzmir'de, şiddetli sağanak yağmur ardından Konak İlçesi'nde bulunan Mersinpınar Mahallesi'nde görülen selin neden olduğu zararın boyutları, ortaya çıktı.

Son yılların en serin ve yağışlı mayıs ayını yaşayan İzmir'de, dün Sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman doluya dönen sağanak yağmur, sele neden oldu. Konak, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Trafik sıkışıklığı görüldü, yaşam olumsuz etkilendi.

Yağışların sele neden olduğu Konak'ın Mersinpınar Mahallesi'nin üst bölgelerinde kanalizasyon çalışmalarının sürdüğü için biriken yağmur suları sel halinde, Çankaya Caddesi üzerinden aktı. Sel suları bu sırada önüne çıkan park halindeki bazı araçları, çöp konteynerlerini, işyerlerinin önündeki malzemeleri sürükledi. Ayrıca, kanalizasyon çalışmalarında kullanılmak üzere getirilen tonlarca toprak ve mıcırda, sel sularıyla aktı.

Saat 16.00'da başlayan selin neden olduğu zararın izleri de, suların çekilmesinden sonra bugün gün ışığıyla ortaya çıktı. Onlarca aracın sürüklendiği semtte, çok sayıda ev ve iş yerini de su bastı. Konak belediyesi ekipleri de bu yerlerde hasar tespit çalışması yaptı.

ngmnb_1496149487_3217.jpeg

O ANLARI ANLATTI

Sosyal medyada paylaşılan sel görüntülerini evinin balkonundan çeken ve çekim sırasında da "Ay arabalar gidiyor" çığlıkları atan Oya Aslan, o anlarda neler yaşadığını şu sözlerle anlattı:

"63 yaşındayım, bugüne kadar böyle bir afet görmedim. Dünyanın sonu geldi dedim. Önce dolu yağdı, sonra sel suları gelmeye başladı. Arabalar sürüklendi, ilk kez yaşadığım için çok panik yaptım. Ben de 'ay arabalar gidiyor, arabalar gidiyor' diye bağırmışım. Bir adam araç içinde kalmış çıkamıyor. 15 dakika felaket devam etti. Afetti çok korktuk. İnsanlar canlarını zor kurtardı. Panikten balkondan atlayacaktım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.