FETÖ Sanığı Tuğamiral: Parmak izleri doğruysa kafama sıkarım

FETÖ Sanığı Tuğamiral: Parmak izleri doğruysa kafama sıkarım
Adil Öksüz liderliğinde villada yapılan darbe toplantısında parmak izi bulunan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, "Doğruysa burada kafama sıkarım" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davada, İstanbul'daki eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık savunmasını yaptı.

Duruşmada, İstanbul'daki eski Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Harmancık savunmasını yaptı. Darbe girişimi öncesi Adil Öksüz liderliğinde Konutkent'teki bir villada yapılan toplantılara katılmadığını ve parmak izi bulunduğu suçlamasını reddeden Harmancık, "Eğer bu parmaklar o evin içine gidip, iz koyduysa ben burada kafama sıkarım" dedi.

bbbaaff6672d99c9c2c34d35aae59766_fetocu-tugamiralin-erdogjpg.jpeg

İNCELEME İSTEDİ

Harmancık, bu yapıda ve formatta bir konseyin darbe faaliyetlerinde bulunmasının mümkün olmadığını ve listenin iddianameden "yok" sayılmasını talep ettiğini belirterek, listenin, konunun uzmanı sivil bir bilirkişi heyetince incelenmesini de istedi.

Harmancık, "Dinledikten sonra hala benim yasa dışı örgüt üyesi olduğumu düşünüyorsanız, 3 değil 5, 5 değil, 10 kere ceza verin" diye konuştu.

"BU SORUYA CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM"

Müşteki avukatının, "30 yıllık askersiniz, kurye uçağını kullanmak ilk kez o gece mi aklınıza geldi?" sorusuna Harmancık, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum" dedi.

Sanıklardan Hakan Evrim'in Genelkurmay Başkanı Akar'a "Sizi, kanaat önderimizle görüştürelim" ifadesi hatırlatılan Hamancık, "Böyle bir ifade duymadım, duysaydım orada bulunmazdım" diye konuştu.

"DARBEYİ FETÖ YAPMIŞTIR DİYEMEM"

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile daha önce görüşüp görüşmediği sorulan Harmancık, "O isimle aynı davada sanığım. O bir numaralı sanık, ben de 5 numaralı sanığım. Görüşmediğimi binlerce kez söyledim." yanıtının ardından söz alan müşteki avukatı, "Bu darbeyi net bir şekilde Fetullah Gülen yapmıştır." diyor musunuz? diye sordu. Harmancık da "Yok, diyemem" yanıtını verdi.

Darbe girişiminin planlandığı ve toplantıların yapıldığı belirtilen evde parmak izinin kendisine ait olmadığını ileri süren Harmancık’a parmak izinin nasıl konulduğu da soruldu.

DARBECİ HARMANCIK: ŞAHİDİM ALLAH

Harmancık, "Parmak izimin kim tarafından, nasıl konulduğunu bilmiyorum. O izin bana ait olmadığına dair Allah'tan başka şahidim yok, şahit olarak da Allah bana yeter" cevabını verdi.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.