Askeri yetkili açıkladı! ABD özel kuvvetleri stratejik noktaya yerleştirildi

Askeri yetkili açıkladı! ABD özel kuvvetleri stratejik noktaya yerleştirildi
Irak ordusunda isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ABD özel kuvvetlerinin, stratejik konuma sahip Enbar vilayetindeki El Tanf Sınır Kapısı'na yerleştiklerini söyledi.

Askeri yetkili, ABD özel kuvvetlerinin, Irak'ın Enbar vilayetinde yer alan Esed Askeri Üssü ve Ürdün'den geldiklerini ileri sürerek, Suriye tarafındaki El Tanf Sınır Kapısı'na yerleştiklerini söyledi. Söz konusu bölge, kısa bir süre önce Irak askerleri tarafından DAEŞ'ten alınmıştı.

Yetkili, Irak tarafındaki El Velid Sınır Kapısı güvenliğinin ise Irak  güvenlik güçleri tarafından sağlandığını kaydetti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, ülkenin batısında  yer alan Enbar vilayetindeki Esad ve Habbaniye Askeri Üssü'nde varlık gösteriyor.

NEDEN STRATEJİK?

Konumu gereği stratejik öneme sahip Enbar vilayetinin, "Tıraybil"  Sınır Kapısı'yla Ürdün'e, "El Kaim ve "El Velid" Sınır Kapıları'yla Suriye'ye,  Arar Sınır Kapısı ile de Suudi arabistan'a sınırı bulunuyor.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, dün yaptıkları operasyon sonucu El Velid Sınır Kapısı'nı terör örgütü DEAŞ'tan geri aldıklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.