Kılıçdaroğlu, villası için zeytin katliamı yapmış

Kılıçdaroğlu, villası için zeytin katliamı yapmış
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında Balıkesir’deki villasının arazisinde bulunan zeytin ağaçlarını kestiği ortaya çıktı.

Kamuoyunda 'Zeytinlik Kanunu' olarak bilinen ve zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan yasa tasarısına olan tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce zeytin katliamı yaptığı iddia edildi. 

Şu anda "Adalet" yürüşü gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in iddiasına göre Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bulunan villasının arazisinde yer alan çok sayıda zeytin ağacını kesti.

KESİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Bu iddiaları 2010 yılında ortaya atan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek o dönem yaptığı açıklamalarda şöyle demişti;

"Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkan havuzlu villasının arsasının, daha önceden zeytinlik olduğu ve villalar için tüm zeytinlerin kesildiği tespit edildi. Halen, villa sahiplerinin talepleri doğrultusunda her villanın bahçesinde birer zeytin ağacı bırakıldı. 

Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villasının bulunduğu kooperatifte, yaklaşık 10 CHP milletvekilinin de hissesinin yani villasının bulunduğu belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası Pelitköy'de de çeşitli rahatsızlıklara neden oldu"

SÖZDE SAVUNMA…

Zeytin katliamı yapan Kemal Kılıçdaroğlu ise kendini şöyle savunmuştu;

"Zeytin, Kuran-ı Kerim'de geçen bir ağaçtır. Nurdur, berekettir, hayattır. Son rant kurbanınızın zeytinlikler olmasına izin vermeyeceğiz" ve "Zeytin, Kur'an-ı Kerim'de de ismi geçen ağaçlardan biridir. 

Yağı anne sütünden sonra en değerli sıvıdır denir. 1939 yılında zeytinle ilgili kanun çıkarıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları. Korunmak isteniyor. Şimdi 'Nasıl yok ederiz?' çabasının içindeler"

1-022.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.