Manisa'daki korkunç iddia için açıklama geldi

Manisa'daki korkunç iddia için açıklama geldi
Manisa'da 731 askerin zehirlenmesinin ardından ortaya atılan 'şebeke suyundan zehirlendiler' iddiasıyla ilgili MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun açıklama yaptı. Coşkun, 'Askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. İddialar asılsız' dedi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'na en az bir dönem asker alınmayacağını söylerken, AK Partili Murat Baybatur da olayın en ince ayrıntısına kadar netleşeceğini söyledi.

Bu arada en az bir dönem kışlaya asker alınmamasına karar verildi.

MASKİ'DEN AÇIKLAMA: ASKERİYE KENDİ SU ŞEBEKESİNİ KULLANIYOR

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenme vakalarının "kentin şebeke suyundan kaynaklanmış olabileceği" yönündeki iddiaların gerçekliği bulunmadığını belirterek, "Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor." dedi.

'O İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Coşkun yaptığı açıklamada, bugün sosyal medya üzerinden, kentin şebeke suyuna ilişkin bazı paylaşımlar yapıldığına dikkati çekerek, "1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki zehirlenmenin bundan kaynaklandığına" yönelik iddiaların bir gerçekliği bulunmadığını ifade etti.

'ASKERİYENİN KENDİ KAYNAKLARI VAR"

Su tahlillerinin, hem kendi hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince düzenli yapıldığını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Suda bakteriye ilişkin herhangi bir belirti yok. Askeriye su ihtiyacını kendi sondajından karşılıyor. Zehirlenme vakalarının yaşandığı kışlalarda askeriye kendi su şebekesini kullanıyor, şehir şebekesini kullanmıyor. Askeriyenin kendisine ait sondajı ve kaynakları var, onu kullanıyorlar. Bizde sadece küçük karakollar var, o karakollar şehir şebekesi kullanıyor. O karakollarda da herhangi bir sıkıntı yok. Şehir şebeke suyunu kullananlarda şu ana kadar rastlanan herhangi bir vaka olmamıştır."

BİR DÖNEM ASKER ALINMAYACAK

Kışlada bundan sonraki çalışmalar hakkında da bilgi veren Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer şunları söyledi:

"Şu anda eğitim gören acemi askerler cuma günü yemin edecekler. Dağıtım birliklerine gönderilecekler. Şimdilik en az bir dönem, belki bu uzayabilir, yeni acemi er sevkiyatı yapılmayacak. Mutfak teşkilatının yeniden hazırlanması, tercih edilecek yöntemle hazırlıkların tamamlaması için böyle bir zamana ihtiyaç var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.