Diyanet’in başına Nihat Hatipoğlu getiriliyor iddiası

Diyanet’in başına Nihat Hatipoğlu getiriliyor iddiası
Mehmet Görmez’in sürpriz bir şekilde emekliye ayrıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı görevine sevilen TV programcısı İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun getirileceği iddia edildi.

Mehmet Görmez’in ardından Diyanet İşleri Başkanlığı görevine sevilen TV programcısı İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun getirileceği iddia edildi.

Avaztürk.com adlı haber sitesinden Nuray Başaran adlı yazar, Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Nihat Hatipoğlu'nun atanacağını, kararnamesinin bugün yarın çıkacağını iddia etti.

Başaran iddiasını bir adım daha ileri götürerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatipoğlu ismi konusunda kararlı olduğunu ileri sürdü. 

Avaztürk yazarı şöyle yazdı:

 “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatipoğlu konusunda kararlı olduğu kulislere düşmüş bir haber. Son dakika bir sürprizi olmaması durumunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı olarak atanacağı kararnamenin bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Diyanet’te Hatipoğlu döneminin başlamasını heyecanla bekliyoruz.”

“Kulislerde konuşulan, emekli olan eski Başkan Mehmet Görmez’in DİB Başkanlığı önerdiği iddia edilen isme sıcak bakılmadığı yönünde. 

Uzun zamandır sadece kitlelere ulaşıp dinin doğruluğunu anlatmaya çalışan, bunu bir sosyal sorumluluk projesi gibi yürüten Nihat Hatipoğlu ismi,  bu makam için öne çıkmış durumda. Hatipoğlu’nun en büyük avantajının, kulislerde “Diyanetin Vatikan’ı” olarak isimlendirilen İstanbul Din Dükalığı ekibine ve diğer kliklere mesafeli olması olarak gösteriliyor. Ayrıca, Hatipoğlu’nun saygın kişiliği, halk nezdindeki ‘güçlü’ algısı ve hiçbir gizli ya da açık oluşum ve gruba dahil olmaması, kutsal din değerlerinin yıpratılmaması için isminin öne çıkmasına neden oluyor. Hatipoğlu ismi, bugün için Diyanet İşleri Başkanlığı’na kulislerde herkesin uygun bulduğu isim olarak görülüyor.

34-003.jpg

Hatipoğlu ailesi ve özellikle ailenin doğu ve güneydoğudaki olumlu algısına da dikkat çekiliyor. 7’den 70’e herkesin sempatisini kazanan Nihat Hatipoğlu’nun ailesi, Hz. Ömer’in soyundan geliyor. Aileye, “Hezan Alimleri” deniyor. Dedesi  Muhammed Selim Efendi ile Atatürk’ün tanışıklığı ve dedesinin Atatürk’ün gördüğü rüyaları yorumlaması, Atatürk ile yazışmaları ve bunlardan NUTUK’ta bahsedilmesi de aileyi Cumhuriyetin önde gelenleri arasında yapıyor. Bunun yanında Hatipoğlu’nun babası olan din âlimi Haydar  Hoca, Medine Havaalanı’nda vefat edince, Medine Mezarlığı’nda Hz. Osman’a yakın bir yere defnedilmiş. Nihat Hatipoğlu Suudi ailesinin itirazına rağmen, babasının mezarında Kuran-ı Kerim okumayı kabul ettiren tek kişi olarak da biliniyor.

35-004.jpg

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatipoğlu konusunda kararlı olduğu kulislere düşmüş bir haber. Son dakika bir sürprizi olmaması durumunda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun Diyanet İşleri Başkanı olarak atanacağı kararnamenin bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Diyanet’te Hatipoğlu döneminin başlamasını heyecanla bekliyoruz.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum