CHP'li başkan 6 yaşındaki kızına villa almış

CHP'li başkan 6 yaşındaki kızına villa almış
Hakkında 'haksız mal edinme' suçundan dava açılan Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi'nin iddianamesinde yer alan detaylar dikkat çekiyor.

Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi hakkında açılan haksız mal edinme davasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti.

İddianamede, İlgezdi'nin 2011 doğumlu kızı Turnam İlgezdi adına kaydettiği Ataşehir'deki lüks dubleks ev ve Çanakkale'deki villayı da haksız kazanç sonucu edindiği belirtildi.

'PARASAL KAYNAĞI SAPTANAMADI'

İddianamede şöyle denildi: "Battal İlgezdi'nin kızı olan Turnam İlgezdi adına tapuda kayıtlı olan iki adet gayrimenkulün (İstanbul ili, Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2939 ada, 7 parsel sayılı 1399/320000 arsa paylı.. numaralı bölüm ile Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, 174 ada, 29 parsel sayılı 2 katlı taş bina ve zeytinlik) parasal kaynağının tespit edilemediği, bu hesaplarla ilgili de bilirkişi raporunda da tespitler yapılamadığı anlaşıldığından bu sebeple kazanımlar haksız mal edinme olarak değerlendirilmiştir."

Savcı harekete geçti, hapsi istendi

BİR VİLLA VE BİR DE DUBLEKS DAİRE

İlgezdi ailesinin kızları Turnam İlgezdi'nin üzerine Çanakkale Tapu Müdürlüğü kayıtlarına göre, Ayvacık İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bir villa mevcut. 6 yaşındaki Turnam İlgezdi'nin 174 ada, 29 parsel üzerindeki zeytinlik içinde 2 katlı taştan bir villası bulunuyor. Tapudaki satış işlemi ise 4 Eylül 2012'de yapılmış.

Turnam İlgezdi'nin ayrıca Ataşehir Küçükbakkalköy'de 2939 ada, 7 parsel üzerinde bulunan lüks bir binada dubleks bir dairesi de bulunuyor. 13 Ocak 2015'te yapılan satış işlemiyle tapusu ailenin kızına geçen dairenin kapı numarası ise B2 22-23. kat.. numara….

Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.