Konyaspor'un cezası TBMM gündeminde!

Konyaspor'un cezası TBMM gündeminde!
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Süper Kupa maçındaki olaylar sonrası Konyaspor'a verilen cezayı TBMM gündemine taşıdı.

MHP Genel Sekreter Yardımcı Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Samsun’da Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa müsabakasında yaşanan olaylar ve sonrasında PFDK tarafından Atiker Konyaspor’a verilen kendi sahasında 5 maç seyircisiz oynama ve 350 bin lira para cezasını verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Turkcell Süper Kupa Mücadelesi’nin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şöyle dedi:

"Bu mücadelenin Samsun’da oynanmasına karar veren, passolig sistemini bu maçlarda uygulamayan, gerekli önlemleri almakta yetersiz kalan, maça gelen insanların üst aramalarını sağlıklı şekilde yaptıramayan ve organizasyonu beceremeyen, aciz kalan TFF’dir. Hal böyle iken, ne organizasyonla ne de emniyet tedbirleri ile ilgili bir sorumluluğu olmayan Atiker Konyaspor Kulübü'ne çok ağır ceza verilmiştir. Geçmişte sahaya girilip hakeme ve futbolculara saldırı olduğu hallerde bile, ilgili kulüplere daha düşük cezalar verilmişken, süper kupayı alma sevinciyle sahaya girilmesine bu denli ağır ceza verilmesi insafsızlıktır ve vicdansızlıktır.’’

‘KONYASPOR GÜNAH KEÇİSİ YAPILAMAZ’ 

Konyaspor taraftarının gerek süper lig maçlarında gerekse Konya’da oynanan milli maçlarda stadyumu doldurmasının, coşkusunun ve centilmenliğinin spor kamuoyu tarafından büyük övgü ve takdirle karşılandığının bilindiğini vurgulayan Kalaycı, ‘’Konyaspor günah keçisi yapılamaz. Konyalılar, yapılan haksızlığın giderilmesini beklemektedir.110 bin adet passolig sahibi Konyaspor taraftarının cezalandırılmasına, Konya düşmanlığına ve Atiker Konyaspor’un linç edilmesine asla izin verilmemelidir" dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR 

MHP’li Kalaycı, soru önergesinde yaptığı bu açıklamanın ardından Bakan Bak tarafından cevaplandırılmasını istediği soruları ise şöyle sıraladı:

‘’06.08.2017 tarihinde Samsun’da oynanan Turkcell Süper Kupa müsabakasında, organizasyonla ve emniyet tedbirleri ile ilgili sorumluluklarını kimler yerine getirmemiştir? Passolig sistemini anlaşılmaz bir şekilde bu maçlarda uygulamayan, gerekli önlemleri almakta yetersiz kalan, maça gelen insanların üst aramalarını sağlıklı şekilde yaptıramayan kimlerdir? Bu konuda Bakanlığınızca bir soruşturma açılarak sorumluların belirlenmesi konusunda gerekli talimatı verecek misiniz? 

Ne organizasyonla, ne de emniyet tedbirleri ile ilgili bir sorumluluğu olmayan Atiker Konyaspor Kulübüne verilen çok ağır ceza gözden geçirilecek midir? 

Atiker Konyaspor’un Türkiye kupasını ve Süper kupayı almasını ve UEFA’ya katılma başarısını hazmedemeyenler, buna gölge düşürmek isteyenler mi var? Anadolu kulüplerine karşı hasmane tutum ve davranışlar ne zaman son bulacaktır? 

Spor kamuoyunun öteden beri gündeme getirdiği ve beklediği, beceriksiz Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile ilgili bir tasarrufta bulunacak mısınız?’’ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.