Alman heyetinin ziyareti öncesi flaş açıklama!

Alman heyetinin ziyareti öncesi flaş açıklama!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman heyetinin üs ziyaretini değerlendirdi.

Alman heyetinin Türkiye ziyaretini değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Alman heyetine Konya ziyaretini biz önerdik. İncirlik'i uygun görmedik, Konya'yı uygun gördük. Savunma Komisyonun temsilcileri gelecek. Vekillerin kim olacağına onlar karar verecek" ifadelerini kullandı

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Türkiye uluslararası, evrensel hukuka saygılıdır. Parlamento kendisini gönderirse ziyaretini yapar. Almanya Parlamentosu'nda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkmak için çaba sarfeden milletvekilleri var. Bunlar sol partilerden, Yeşiller'den. Sosyal demokratlarda var. CHP'nin içinde olduğu gibi. Şu anda Avrupa'da ciddi bir tartışma var. Bu tartışmalar neticesinde belki AB normları oluşabilir. PKK gibi terör örgütlerinin sembolleri olan paçavralarının taşınmaması konusunda, gösteri yapılmaması konusunda bir norm oluşabilir, hukuki süreçler başlayabilir. Bu terör örgütlerine demokrasinin beşiği olarak gösterilen Avrupa devletlerinin destek olmaması gerekiyor. 

KORE VE ABD'YE: ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL

Biz son 14 yılda dünyada çok sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Kendi bölgemizde de aynı şekilde. Hemen batımızda Yunanistan adeta iflas etti, bankalar battı, ekonomi çöktü. Şimdi toparlanmaya çalışıyor, toparlanması bizim için iyidir. Tüm bu sıkıntılara rağmen sayın Cumhurbaşkanımızın "Türkiye'den bu kriz teğet geçer" demişti ve bazıları dudak bükmüştü. Büyüme, yatırımlarla ilgili uyguladığımız politikalar sayesinde yaşanan krizden çok az etkilendik. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdü. Artık küreselleşme var. Dünyanın bir ucundaki gelişme dünyanın öbür ucunu etkileyebiliyor. Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerginlik tüm dünyayı etkiler. Biz ekonomomizin etkilenmesi için tüm tedbirleri aldık. Ciddi bir sıkıntı olmaz ama bu konunun kendisi sıkıntıdır. Bu başka şeylere benzemez, nükleer silahlarla restleşme çocuk oyuncağı değil. Kuzey Kore'nin bu tür denemelerini biz de şiddetle kınıyoruz. BM'nin aldığı kararları destekliyoruz. 

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı ile biraz sohbet imkanı bulmuştuk. Bunları kendilerini de söyledik. Esasen o bölgede Çin'le kriz vardı. Şimdi bu nükleer krizin bir an önce normale dönüşmesini arzu ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.