Asker operasyonda yakaladı! Şoke eden düzenek

Asker operasyonda yakaladı! Şoke eden düzenek
TSK: Şemdinli kırsalına hava harekatında 3 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Hakkari'nin Şemdinli  ilçesine bağlı Karadağ bölgesinde icra edilen operasyonda, bu sabah  Karadağ/Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen üç terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede 30 metre uzunluğunda dört odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış 2 de mağara bulundu. Mağaraların üzerinde ise sabitlenmiş bir paratoner bulunması dikkat çekti.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine  bağlı Karadağ bölgesinde 3 bin 300 metre rakım ve güç arazi koşullarında icra  edilen operasyonda, bu sabah Karadağ/Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen üç  terörist ve bir doçka silahı, hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.

ry3a6_1502450428_5739.jpeg

Aynı operasyon kapsamında, Ziyaret ve Cami Tepe bölgelerinde yapılan  arama tarama faaliyetinde, 30 metre uzunluğunda dört odalı ve 5 metre uzunluğunda  tek odalı suni olarak yapılmış iki mağara bulundu.

Mağaralarda, bir doçka namlusu, bir biksi namlusu, 5 kutusu  açılmamış olmak üzere bin 800 adet doçka mühimmatı, bir roketatar mühimmatı bulundu.

1bbnw_1502450439_0113.jpeg

2 MAĞARADA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde öldürülen 3 PKK'lı ile ilgili TSK bilgilendirmede bulundu. Açıklamada, 30 metre uzunluğunda dört odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış iki mağara bulunduğu, bu mağaralarda silahlar ve mühimmat ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi: 

8ylth_1502450448_3852.jpeg

"Şemdinli/Karadağ Bölgesinde 40 santigrat derece hava sıcaklığı ve 3300 metre rakım ve güç arazi koşullarında icra edildigi operasyonda, 11 Ağustos 2017 sabahı Karadağ/Latedem Tepe bölgesinde tespit edilen 3 terörist ve bir Doçka silahı icra edilen hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir. Aynı operasyon kapsamında, Ziyaret ve Cami Tepe bölgelerinde yapılan arama-tarama faaliyetinde 30 metre uzunluğunda 4 odalı ve 5 metre uzunluğunda tek odalı suni olarak yapılmış 2 mağara bulunmuştur. Mağaralarda; bir adet doçka namlusu, bir Biksi namlusu, 5 kutusu açılmamış olmak üzere 1800 adet doçka mühimmatı, 1 adet roketatar mühimmatı, bir adet jeneratör, iki adet akü, 8 adet büyük tüp, 7 celikan mazot, mağara üzerine sabitlenmiş bir paratoner, muhtelif örgütsel döküman, bir miktar yaşam malzemesi bulunarak imha edilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.