Trump'tan Venezuela'ya 'askeri müdahale' mesajı!

Trump'tan Venezuela'ya 'askeri müdahale' mesajı!
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuella'nın kendilerine çok uzak olmadığını ve bu ülkeye 'askeri seçeneğin' izlenebilecek bir yol olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuellakonusunda pek çok seçenekleri olduğunu, askeri seçeneğin ise kesinlikle izlenebilecek bir yol olduğunu söyledi.

​Trump, "Dünyanın bize uzak bölgelerinde askerlerimiz var fakat Venezuella bize uzak değil, çok yakınımızda. İnsanlar orada acı çekiyor ve ölüyor. Askeri seçenek dahil birçok seçeneğimiz var" ifadelerini kullandı.

VENEZUELA'DAN ANINDA TEPKİ GELDİ

Donald Trump'ın sözlerini "delilik" olarak niteleyen hükümet adına açıklama İletişim Bakanı Ernesto Villegas’tan geldi. Villegas devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, "Trump’ın sözleri, Venezuela’nın bağımsızlığına ve egemenliğine karşı yapılan en ciddi tehdittir" ifadelerini kullandı.

AYLARDIR VENEZUELA'DA PROTESTOLAR DÜZENLENİYOR

Venezuella'da bir süredir Devlet Başkanı Nicolas Maduro aleyhine protesto eylemleri gerçekleştiriliyordu. Yüzlerce insanın öldüğü ülkede Maduro hükümeti, ülkedeki eylemlerin ABD destekli olduğunu savunarak ABD yaptırımlarına karşı sert bir tutum izliyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum