Rıza Sarraf olayı Şantaj politikasının bir kozu

Rıza Sarraf olayı Şantaj politikasının bir kozu
Ardan Zentürk bugünkü köşesinde ABD'nin Türkiye'yi ikna değil razı etmeye çalıştığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısına katılmak üzere 19-25 Eylül'de ABD’ye gidecek. Erdoğan’ın ziyareti öncesi ABD kritik bir karara imza attı. Eski bakan Zafer Çağlayan’ı Rıza Sarraf dosyasına ekledi.

Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk, “Rıza Sarraf ve Amerika’nın şantaj politikası...” başlıklı yazısında, “Belli ki, ABD bu olayda önce kendi egemenliğinin takipçisi... Dünya enerji sektöründe Dolar dışı para birimleri ile yapılan ticareti önlemekte kararlı, ama, dava, giderek, ABD’nin Ortadoğu politikasının da ayrılmaz parçası haline dönüşüyor” ifadelerine yer verdi.

İTTİFAKTAN ŞANTAJA

Ardan Zentürk, ABD ilişkilerinin müttefiklik boyutundan çıktığını ve çatışma aşamasına geldiğini ve ABD’nin Türkiye’yi zorla razı etmeye çalıştığını belirtti. Rıza Sarraf dosyasının, ABD’nin Türkiye’ye karşı şantaj politikasında bir koz olduğunu belirten Zentürk, “Trump’ın elinde ABD-PKK ittifakına dayalı bir dosya var, bu dosyaya Erdoğan’ın vereceği cevap, yalnız ikili ilişkileri değil, tüm Ortadoğu’nun geleceğini belirleyecek önemde...

Uzlaşma sağlanamadığında hazır kıta bekleyen o savcılar ne yapar, onu da hepimize zaman gösterecek... Amerikan-İsrail ulusal çıkarları için üretilecek bir sürü yalan-dolana sahip çıkacak yeteri kadar iç işbirlikçi unsur var, en azından deneyeceklerdir” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum