İmam - Hatip'e rektör müdür

İmam - Hatip'e rektör müdür
Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve eski Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor.

Üsküdar’daki Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor. Asan'ı bu göreve teşvik eden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri oldu. Erdoğan akademisyenlere "Bazı profesörlerimiz çıksın; ‘Ben imam-hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım.’ desin. İşte reform budur” çağrısını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında açılışını yaptığı ve annesi merhume Tenzile Erdoğan’ın adı verilen Üsküdar’daki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor. Görevlendirmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle gerçekleştirildiği öğrenildi.

Halihazırda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Aşkın Asan’ın önümüzdeki günlerde Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki yeni görevine başlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2015 yılında açılışını yaptığı ve annesi merhume Tenzile Erdoğan’ın adı verilen Üsküdar’daki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul müdürlüğüne Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan getiriliyor.

Başarılı akademik çalışmalar atamada etkili oldu

Edinilen bilgilere göre Milli eğitim Bakanlığı’nın (MEB) İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden (İTİCÜ) bir yıl süre ile geçici görevlendirdiği Prof. Dr. Aşkın Asan’ın, geçmişte eğitim teknolojileri konusunda gerçekleştirdiği başarılı akademik çalışmalarının bu atamada önemli ölçüde etkisi oldu.

Diğer meslek liselerinin yanı sıra imam-hatip liselerinin başarı ortalamalarını yükseltmeye ve sosyal bilimlerle birlikte fen bilimlerinde yapılacak çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesiyle eğitim kalitesini yükseltmeyi hedefleyen MEB, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni pilot okul olarak seçti. Prof. Dr. Asan’ın uzmanı olduğu eğitim teknolojilerine dönük stratejiler uygulanarak, okulun Türkiye’nin en kaliteli ve başarı sırası yüksek kolejler ile rekabet edecek seviyeye getirilmesi hedefleniyor.

Okullarda bilimin öğretilmesi, tarih eğitiminin çocuklar için eğlenceli hale getirilmesi, bilgisayar teknolojileri konusunda farkındalık, dini eğitimde interaktif multimedya kullanımı, sosyal bilimlerle bilgisayar teknolojilerinin entegrasyonu gibi konularda pek çok akademik çalışma yapan Prof. Dr. Aşkın Asan’ın matematik, fen ve sosyal alanlarda öğrencilerin başarısını etkileyen öğrenme ortamları konusunda da araştırmaları mevcut.

Akademik birikimlerini Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne aktararak okulun eğitim kalitesini kısa sürede üst seviyelere çıkarması beklenen Prof. Dr. Asan’ın uygulamaları, diğer okullar için de örnek teşkil edecek. Pilot okul olarak bu uygulamayı deneyimleyecek olan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencilerinin öğrenim tecrübeleri yakından takip edilerek diğer meslek liseleri ve imam-hatip liseleri için farklı eğitim politikaları geliştirilmesine olanak tanınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına gönüllü oldu

Görevlendirmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, profesör ve doçent gibi üst düzey akademisyenlerin imam-hatip liselerinde müdürlük yapmasına yönelik düşüncesini ilk olarak 2015 yılında ifade etmiş, YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in Galatasaray Lisesi müdürlüğüne atıfta bulunmuştu. Erdoğan’ın “Bizim imam-hatiplerde proje kollarımız var. Bunlarda seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentlerimiz imam-hatiplerde müdür olmazlar mı? ‘Nerden çıktı bu?’ diyebilirsiniz. Bunun örnekleri başka okullarda var. Ben de teklif ediyorum. Bazı profesörlerimiz çıksın; ‘Ben varım.’ desin; doktorasını yapmış hocalarımız çıksın ‘Ben imam-hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım.’ desin. İşte reform budur!” sözleriyle yaptığı çağrısının ardından akademisyenlerden imam-hatip liselerinde yöneticilik yapma konusuna destek gelmişti.

Prof. Dr. Aşkın Asan’ın yakın çevresince, proje imam-hatip okulunda yöneticilik yapmak ve reformlara imza atmak için gönüllü ve heyecanlı olduğu ifade edildi. Cinsiyet çalışmaları ve kadın haklarına yönelik uluslararası bildirileriyle de dikkat çeken bir isim olan Prof. Dr. Aşkın Asan’ın kız imam-hatip lisesi anlayışına yeni bir boyut kazandıracağı konuşuluyor.

FETÖ okullarının dünya genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek terör örgütü faaliyetlerinin durdurulmasının sağlanmasında etkili olan Maarif Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Daimi Üyesi ve Kuzey Amerika sorumlusu olan Prof. Dr. Aşkın Asan, ABD’nin New Jersey eyaletinin Clifton şehrinde Türkiye Maarif Vakfı’nca açılan ilk okul olan Maarif Miraj Akademi’nin faaliyete geçmesi için büyük çaba göstermişti.

PARLAK KARİYER

Prof. Dr. Asan, 1989 yılında Riyad Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde İslami İlimler bölümünü tamamlayıp Yüksek Lisansını Teksas Teknoloji Üniversitesi’nde Eğitim Teknolojileri bölümünde 1992 yılında aldı. 1996 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Doktora unvanını elde eden Prof. Dr. Aşkın Asan, akademik hayatına 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde başladı ve Birleşik Arap Emirlikleri Ajman Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Bölümünde Doçentlik unvanı ile devam etti. YÖK tarafından yapılan yurtdışı görevlendirmesini Umman Sultan Kabus Üniversitesi Yapısal Teknolojiler ve Öğrenim Teknolojileri bölümünde sürdüren Asan, 2014’te Psikoloji bölümünde Profesörlük unvanı ile Avrasya Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Umman’dan Türkiye’ye dönerek siyasete giren Prof. Dr. Asan, TBMM’nin 23. döneminde Ak Parti sandalyesinde Ankara Milletvekili olarak oturmuş, aynı zamanda Akdeniz Parlamenterler Birliği Uluslararası Komisyonu Başkanı olarak da görev yapmıştı.

(Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum