ÖSO'dan ABD'ye soğuk duş! Teklifi reddettiler

ÖSO'dan ABD'ye soğuk duş! Teklifi reddettiler
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, ABD’nin "terör örgütü PKK/PYD'yle beraber Deyrizor operasyonuna katılma" teklifini reddetti.

ABD, Suriye-Irak-Ürdün sınırına hakim Suriye çölünde destek verdiği Megavir Es-Sevra isimli ÖSO grubuna ay başında bölgeden çekilme talimatı vermişti.

Grubun Sözcüsü Muhammed Cerrah, yaptığı açıklamada, ABD öncülüğünde kurulan, merkezi Ürdün'deki operasyon odasının (MOC), kendilerine terör örgütü PKK/PYD ile Deyrizoroperasyonunda iş birliği yapmayı teklif ettiğini söyledi.

'HERHANGİ BİR AYRILIKÇI GRUPLA İŞ BİRLİĞİNE GİRMEYECEĞİZ'

Herhangi bir ayrılıkçı (PKK/PYD) veya tekfirci (DEAŞ) grupla iş birliğine girmeyeceklerini vurgulayan Cerrah, "SDG ve DEAŞ, Suriye devrimini felce uğratan, Esed rejimini ayakta tutan iki dayanaktır." dedi.

Cerrah, "PKK/PYD ile ortak hareket etmedikleri için ABD'den aldıkları desteğin kesildiğine" dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Koalisyon ile iş birliği anlaşmamız var. Paralı asker değiliz. Onlarla düşünce ve karar verme konusunda ortağız." ifadelerini kullandı.

Deyrizor operasyonuna katılmak için tek şartlarının "bağımsız hareket etmek" olduğunu vurgulayan Cerrah, "Halka işlenen suçlara ortak olmak istemiyoruz. Rejim ve Rus uçakları kentte büyük katliamlar işledi." yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.