Kriz çözüldü! ABD'lilere vize verildi!

Kriz çözüldü! ABD'lilere vize verildi!
Kadınlar Euroleague'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Rus ekibi Nadezhda'nın ABD'li iki oyuncusuna vize verildiği açıklandı.

Türkiye ile ABD arasındaki vize restleşmesinde sıcak bir gelişme yaşandı.

CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan gelen ABD'li sporcuların vize almasında sorun olmayacağını Rus kulübüne bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı iki ABD'li sporcuya vize verildiğini ve bugün Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı. Ancak Rus kulüp Nadezhda Orenburg, ABD'li sporcularını getirmeme kararı aldı.

Rus ekibinin genel menajeri Yaroslav Kasperovich, krizin ardından Moskova’daki Türk Büyükelçiliği’yle temas kurduklarını ancak olayın taze olması nedeniyle kendilerine geri dönüşün uzun sürdüğünü ifade ederek, “İstanbul’a gelmemiz gerektiğinden çabuk karar vermeliydik. Bu yüzden risk alamazdık. Emma Cannon ve Brionne Jones’un İstanbul’dan geri dönmesini göze almadık ve onları bıraktık” demişti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı ile Nadezhda Orenburg bu akşam saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Rus ekibi Amerikalı oyuncularından yoksun olarak sahada yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.