Irak depremi İran'ı vurdu! Kan donduran rakam

Irak depremi İran'ı vurdu! Kan donduran rakam
İran-Irak sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 457'ye yükseldi.

Irak'ın Süleymaniye kenti merkezli 7.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'da yaşamını yitirenler en az 450 kişiyi geçti. Soğuk kış günlerinde binlerce İranlı vatandaşı sokakta bırakan deprem ülkenin son on yıldır yaşadığı en ölümcül deprem olarak kaydedildi.

Resmi verile göre, depremin en çok his edildiği Irak sınırındaki Kirmanşah ilinde şu ana kadar en az 450 kişi yaşamını yitirirken, 7,000 kişi de yaralandı. Depremin bazı köylerde kerpiçten evleri yerle bir ettiğini aktaran yetkililer aynı zamanda deprem nedeniyle meydana gelen toprak kaymalarının kurtarma çalışmalarını aksattığını aktardı.

Enkaz kaldırma çalışmaları devam ettikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

En çok can kaybının Kirmanşah iline bağlı Serpol Zehap, Kasr-i Şirin ve Selas Babacani ilçelerinde yaşandığı belirtildi.

Öte yandan aynı örgütün müdürü İsmail Neccar, yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesinden dolayı arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

dtrcz_1510641293_5207.jpg

Neccar, "Kasrı Şirin ve Serpulzihab'a bağlı köyler en çok hasarın meydana geldiği yerlerdir. Yıkımın geniş bir bölgede meydana gelmesi arama kurtarma çalışmalarına olumsuz yansıyor. Bundan dolayı halkın bir kesimin eleştirilerine sebep oluyor." dedi.

z60rm_1510641343_2091.jpg

ÖLÜ SAYISI 457 OLDU

İran ve Iraklı yetkililerin açıkladığı son rakamlara göre, deprem sonucu İran'da 407 kişi hayatını kaybetti, 7 bin kişi yaralandı, Irak'ta da 7 kişi yaşamını yitirdi, 425 kişi yaralandı.

8y8oh_1510641361_4531.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.