ABD'den bölgeyi kana bulayacak Peşmerge kararı

ABD'den bölgeyi kana bulayacak Peşmerge kararı
Binlerce tonluk bombalar eşliğinde kadim kentleri harabeye çeviren ABD, İslâm coğrafyasında kaosu sürdürmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor.

ABD Kongresi, Peşmerge’ye 365 milyon dolarlık silah yardımına onay verdi. ABD’nin misyonunun yıkmak olduğunu belirten Iraklı Emekli General Suphi Nazım, “ABD, 2018 Şubat-Mart ayından itibaren Haşdi Şabi gerekçesiyle Irak Ordusu ile Peşmerge’yi savaştıracak” dedi.

Binlerce tonluk bombalar eşliğinde kadim kentleri harabeye çeviren ABD, İslâm coğrafyasında kaosu sürdürmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Irak tarihinin en büyük depremlerinden birisiyle boğuşurken ABD Kongresi, Irak ordusu ile savaşması için Peşmerge’ye 365 milyon dolarlık silah ve cephane yardımını onayladı. "ABD, 2018 yılı Şubat -Mart ayından itibaren Haşdi Şabi gerekçesiyle Irak Ordusu ile Peşmerge’yi savaştıracak" diyen Iraklı Emekli General Suphi Nazım, yeni çatışma sürecinin Lübnan, Yemen, Katar, Bahreyn süreciyle eş zamanlı yürütüleceğini söyledi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ŞARTI KALDIRILDI

Irak Ordusu’nda 35 yıl görev yapan General Suphi Nazım, konuyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. General Nazım, Peşmerge güçlerine yönelik alınan kongre kararında ilk kez ‘Irak’ın toprak bütünlüğü’ şartının kaldırıldığına dikkat çekti ve “Bu durum Irak’ta ABD güdümlü yeni savaş döneminin başlatılacağına dair net mesajdır” dedi. Suphi Nazım, Haşdi Şabi’nin 2014-2017 yılları arasında ABD’nin DEAŞ karşıtı operasyonlarda PKK ve Peşmerge ile birlikte kara gücü olarak görev yaptığını ancak 16 Ekim sonrası Pentagon’un strateji değişikliğine gittiğini belirtti.

BAŞLATILACAK SAVAŞTA 3 MİLYON MÜSLÜMAN ÖLECEK

Iraklı General Nazım, ABD’nin 2018 yılının ilk aylarından itibaren Körfez ülkelerinden başlayarak kaos planını devreye sokacağını söyledi. Suphi Nazım, hangi sonuç çıkarsa çıksın tek kazananı İsrail ve ABD olacak savaşın en az 5 yıl süreceğini ve 3 milyondan fazla Müslümanın bu savaşta öldürüleceğini iddia etti. ABD ve müttefikleri 2003’te başlayan işgal dalgasıyla 2 milyondan fazla Iraklıyı katletmişti.

ABD-İSRAİL DOĞRUDAN SAHAYA İNECEK

Mevcut şartlar dahilinde Erbil’le Bağdat arasında yaşanacak savaşta Irak Ordusu’nun bariz üstünlüğü olduğunu kaydeden General Suphi Nazım, “İsrail ve ABD yeni bir 16 Ekim’e izin vermeyecekler ve doğrudan sahaya inecekler” dedi ve şunları ekledi: “Tartışmalı bölgelerden birkaç saat içerisinde atılan Peşmerge güçlerine karşı Irak Ordusu’nun karşı ilerleyişi ABD, Fransa, İngiltere ve Rusya tarafından durduruldu. Batı bloku Barzani üzerinden büyük hayaller kuruyor ancak Rusya’nın da Erbil’i ABD ve batı ittifakına kaptırmamak için hamleleri oldu. Barzani hegemonyasının bitirilmesi belki de o gece mümkündü fakat uluslararası aktörler bunu engelledi” dedi.

İRAN KERKÜK PETROLÜNE EL KOYDU

DEAŞ bahanesi ile Kerkük’ü işgal eden Peşmerge’nin 16 Ekim operasyonu ile çıkarılması sonrası İran’ın Kerkük petrollerinden 60 bin varile el koyduğunu ifade eden Suphi Nazım, Tahran’ın Diyala bölgesine açılan Pervizhan Sınır Kapısı’nı da hizmete sokarak Peşmerge’ye nefes aldırdığını söyledi.

Partner Barzani

Suphi Nazım, "Pentagon tarafından geçtiğimiz Ekim ayında yayımlanan raporda 2014-2017 döneminde Mesud Barzani’ye, Washington tarafından 2 milyar 700 milyon dolar destek verildiği açıklandı. ABD yönetimi 1960’lı yıllardan bu yana yatırım yaptığı Barzani Aşireti’nden kolay vazgeçmeyecek ve kullanmaya devam edecek. Kerkük, Tuzhurmatu, Kifre, Telafer başta olmak üzere 40 bin kilometreye yakın alanı bir gecede kaybeden Barzani’nin yeniden baş aktör olması için Beyaz Saray farklı seçenekleri tecrübeyi sürdürecek. Bilhassa Lübnan, Katar, Yemen, Bahreyn ve Suudi Arabistan’da yaşanması muhtemel kaos sürecinde ABD için Irak’taki en iyi partner Barzani olacaktır" diyor.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.