İsrail'den itiraf gibi rapor:'DEAŞ bize çalışıyor'

İsrail'den itiraf gibi rapor:'DEAŞ bize çalışıyor'
İsrail’de yayınlanan yeni bir rapor, ülkenin DEAŞ ile işbirliğine sıcak baktığını ortaya koydu.

İsrail istihbarat kurumlarına yakınlığıyla bilinen Meir Amit İstihbarat ve Terörizm Bilgi Merkezi’nin raporuna göre İsrail; Suriye ve Irak’ta giderek güçlenen İran varlığına karşı terör örgütü DEAŞ’la işbirliği yapmaya hazır.

Raporda, DEAŞ’ın tüm bölge için tehdit olduğu vurgulanırken, İsrail’in asıl endişesinin, Suriye’deki İran varlığı ve oyunun kurallarını değiştirebilecek silahların Suriye üzerinden Lübnan’da Hizbullah’a ulaştırılması olduğu belirtildi.

Irak ve Suriye’de bitme noktasına gelen DEAŞ’ın, savaş kalıplarını değiştirerek gerilla taktiklerine yöneleceği belirtilen raporda, terör örgütünün yeni hedefinin bölgedeki İran ve Şii milisler olabileceği kaydedildi. Daha önce de İsrail’in DEAŞ içinde bazı hücreleri kontrol ettiğine dönük iddialar medyaya yansımıştı.

İRAN ÜS KURUYOR İDDİASI

Raporda, İran’ın, Suriye’de İsrail’e komplo kurmak için üsler ve Hizbullah’a silah üretmek için üretim merkezleri kurabileceği de dile getirildi. 10 Kasım’da, İngiliz medya kuruluşu BBC, Batılı istihbarat yetkililerinin Şam’ın güneyinde el-Kisve yakınlarında İran’ın kalıcı bir üs inşa etmeye başladığını bildirdiğini haber yapmıştı.

Uydu görüntüleri, üssün inşasının 2017’de başladığını ortaya koyuyordu. İsrail’in bu güne kadar, DEAŞ İran’ı ya da müttefiklerinden birini vurduğunda tepki göstermemesi, terör örgütüyle yapabileceği ittifak için bir kapı aralama hamlesi olarak değerlendiriliyor.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.