Adım adım takip! Polis her yerde onu arıyor

Adım adım takip! Polis her yerde onu arıyor
Geçtiğimiz ay İstanbul’da olduğu belirlenen “Baver” kod adlı PKK’lı terörist Yunus Sanamalı yapılan istihbarat çalışmalarına rağmen henüz ele geçirilemedi.

Terör örgütü PKK adına sansasyonel eylem yapmak için gelen ve polisin fotoğraflarını dağıttığı ‘Baver’ kod adlı Yunus Sanamalı’nın Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Teröristin Kuzey Irak’tan Hakkari’ye ardından Van’a geçtiği buradan da İstanbul’a geldiği tespit edildi.

Terör örgütü PKK’ya yönelik içerde ve dışarda yapılan etkili operasyonlar, teröristlerin kanlı saldırılarını büyük oranda önledi. Son olarak Irak ve İran’la yapılan istihbarat işbirliği örgütün kış yapılanmasına yönelik Asos Dağı’ndaki hedeflerin vurulmasını sağladı. Türkiye’ye sızmaya çalışan teröristlere de bu süreçte göz açtırılmamaya çalışılıyor. Ancak geçtiğimiz ay İstanbul’da olduğu belirlenen “Baver” kod adlı PKK’lı terörist Yunus Sanamalı yapılan istihbarat çalışmalarına rağmen henüz ele geçirilemedi. Teröristin Irak’tan Hakkari’ye girdiği, önce Van’a ardından İstanbul’a geldiği tespit edildi. Fotoğrafları dağıtılan PKK’lı teröristin yakalanması için geniş bir bölgede arama yapılıyor.

SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Terörist Yunus Sanamalı’nın saldırı hazırlığında olduğu değerlendiriliyor. PKK teröristin çok sayıda ekip tarafından arandığı belirtildi. Teröristin yakalanmamak için sahte kimlik kullandığı ve sık sık yer değiştirdiği ifade edildi. PKK’nın kırsal kadrosunda yer alan Sanamalı’nın sansasyonel terör eylemi için İstanbul’a geldiğini belirlendi. Yakalanması için TEM ekiplerince yapılan operasyonlarda, teröriste keşif, barınma, ulaşım ve lojistik destek sağladıkları gerekçesiyle 14 kişi gözaltına alınmış, 6’sı tutuklanmıştı. Teröriste yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 3 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Teröristi gören vatandaşların polise ihbarda bulunması uyarısı yapıldı.

YPJ’NİN ‘REKLAM YÜZÜ’ ŞIRNAK’TA VURULDU!

Batı medyası tarafından DEAŞ ile mücadele eden YPG’nin kadın kolu YPJ’li olarak işaret edilen ‘Zozan Cudi’ kod adlı Zozan Temir’in, Şırnak’ta düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirildi. Bestler-Dereler bölgesine 15 Kasım’da düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen 7 teröristin kimliklerinin belirlenmesine yönelik çalışma tamamlandı. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında ‘Zozan Cudi’ kod adlı Zozan Temir’in bulunduğu tespit edildi. DEAŞ’a karşı ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen kadın terörist, Kobani olayları sırasında Avrupa ve ABD medyası tarafından ‘20 yaşında olan Suriye Kamışlı doğumlu ‘Zozan Cudi’ DEAŞ’ı bitirmeye yeminli YPJ’li’ diye gösterilmişti.

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.