Today's Zaman ikinci yılını kutladı

Today's Zaman ikinci yılını kutladı
Türkiye'nin en çok satan İngilizce yayın yapan gazetesi Today's Zaman (TZ) ikinci yıldönümü verdiği bir resepsiyonla kutladı.

16 Ocak 2007'de yayın hayatına başlayan TZ, ikinci yıl dönümü nedeniyle Zaman'ın fuaye alanında bir resepsiyon verdi. Resepsiyona İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'nin de aralarında bulunduğu diplomasi, basın ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Zaman ve Today's Zaman yazarları ve çalışanları katıldı. Enerji Bakanı Hilmi Güler de bir mesaj gönderdi. Bakan Güler, "iyi niyet ve tebriklerini" iletti.

Resepsiyon, "Dolce Trio"nun verdiği mini bir konserle başladı. Konserin ardından TZ Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, 2 yılın bir gazete için uzun süre olmadığını ancak "yeni kurulmuş bir gazeteyi nasıl bir geleceğin beklediğine dair sağlıklı veriler ve hakkında oluşturduğu fikirlere bakacak olursak bu iki yıl yeterince uzun bir süre olarak kabul edilebilir." diye konuştu. Today's Zaman'ın ilk günden itibaren evrensel gazetecilik ilkelerini benimseyen ve bu ilkelerden asla taviz vermediğini söyleyen Keneş, Türkiye'yi ve yakın çevresini "hep en yalın, en açık ve en doğru şekilde okuyucularına aktarmanın çabası içerisinde" olduğunu vurguladı. Bülent Keneş, "Today's Zaman yıllar boyu seslerini duyurmakta güçlük çeken bu ülkedeki sessiz çoğunluğun dünyaya ulaşan gür bir sesi olmaya çalştı. Today's Zaman aynı zamanda dini, dili, ırkı, ideolojik duruşu ne olursa olsun haksızlığa ve hukusuzluğa uğrayan veya baskıya maruz kalan bütün kesimlerin de gönüllü sözcülüğüne soyundu. Azınlık ya da çoğunluk olmalarna bakmaksınız, onların da sesi-soluğu olmaya çalştı. Yayınladığı haber ve analizlerinde, objektifliğe büyük önem veren Today's Zaman demokrasi, temel insan hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğü gibi konular ise açık bir taraf olduğunu, net bir şekilde ortaya koydu." diye konuştu. Today's Zaman'ın "anti demokratik müdahelelerin" karşısında durduğunu vurgulayan Bülent Keneş, "Today's Zaman bu kararlı tutumu sürdürmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

CİHAN'a konuşan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 2 yıl içerisinde Today's Zaman'ın önemli işler yaptığını söyledi. Today's Zaman'ın 'Türkiye'de neler oluyor?' sorusu soranlar için "önemli bir haber ve bilgi kaynağı haline geldiğini" vurgulayan Ekrem Dumanlı, "Ben bunun zenginleşerek, büyüyerek ve genişleyerek devam edeceğini ümit ediyorum. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum." dedi. Türkiye'nin sadece İngiliz gazete değil "televizyonlarına, kitaplara ve broşürlere ihtiyacı var" diyen Ekrem Dumanlı, "Çünkü dünyanın çok önemli bir merak alanı, ilgi alanı haline gelmiştir. 'Türkiye'de neler oluyor, Türkiye'de demokrasi nasıl gelişiyor, Türkiye'de demokrasi derin yapılarla çetelerle nasıl yüzleşiyor, anti demokratik yolları nasıl tıkabiliyor, İslam dünyasına nasıl örnek oluyor, İslam'la demokrasiyi nasıl bağdaştırabiliyor?' onlarca soru var. Bu soruların cevaplarını almak isteyenler için çok önemli bir kütüphane. Önemli bir bilgi kaynağı. Bu açıdan Today's Zaman'a ihtiyaç var. Sadece Today's Zaman yetmez aslında İngilizce çok yayına ihtiyaç var." diye konuştu.

CİHAN mikrofonlarına konuşan gazeteci-yazar Şahin Alpay da, 2 yıl gibi kısa bir sürede Today's Zaman'ın "başarılı bir grafik çizdiğini" söyledi. Today's Zaman'ı okumadan dışarından Türkiye'yi takip etmenin zorluğuna dikkat çeken Şahin Alpay, "Ben Today's Zaman'ı Türkiye'nin en iyi gazetelerinden biri olarak görüyorum. Hem haberciliğin de hem yorumların da Today's Zaman, benim hergün en çok okuduğum gazetelerden bir tanesi." diye konuştu.

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ethem Mahçupyan CİHAN'a yaptığı açıklamada, Today's Zaman'ın gelişi ile "bir samimiyet de geldiğini" söyledi. Ethem Mahçupyan, "Bu hem gazetenin içeriği ve bu içeriğin dağılımına dayanan bir samimiyet hem de gazetenin Türkiye'deki gerçeklerle ilgilenen Türkiye'yi içeriden yakalamaya çalışan ve Türkiye'yi sadece başkalarına anlatmak için değil aynı zamanda kendisi anlamak için yaklaşan bir gazete olması ile ortaya çıktı. Eminim çok uzun yıllar yaşayacak ve giderek artan bir şekilde bu yararlılığı gösterecek. Sadece yabancılara değil İngilizce bilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de bir kaynak olduğunu düşünüyorum." dedi. Today's Zaman'ın geleceğine ilişkin bir soru üzerine Ethem Mahçupyan, "Hangi gazetenin (piyasadan) ne kadar pay alacağı o gazetenin bu işi nasıl başarabileceğine bağlı. Today's Zaman bu açıdan şanslı bir gazete." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.