Kırmızı bültenle aranıyordu! Salih Müslim bakın nerede ortaya çıktı!

Kırmızı bültenle aranıyordu! Salih Müslim bakın nerede ortaya çıktı!
Kırmızı bültenle aranan PYD terör örgütü lideri eski lideri Salih Müslim, ‘Zeytin Dalı’ harekatının başlaması ile ortadan kaybolmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın kırmızı bültenle aradığı Salih Müslim’in, Brüksel’de olduğu ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik yürüttüğü ‘Zeytin Dalı’ operasyonunun başlaması ile ortadan kaybolan Salih Müslim’in, Belçika’nın başkenti Brüksel’de olduğu ortaya çıktı.

PKK ve PYD’nin avrupa yapılanmasının önde gelen liderleriyle de yakın temas halinde olan Salih Müslim’in yarın Brüksel’deki Kürt Enstitüsünde ‘Zeytin Dalı’ harekatı ile ilgili basın toplantısı yapacağı söyleniyor. Peki Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) çatısı altında faaliyet gösteren Salih Müslim kimdir?

PKK/PYD YAPILANMASI İLE BRÜKSEL'DE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK!

PKK'nın Avrupa yapılanmasının önde gelen liderleriyle de temas halinde olan Salih Müslim'in, Çarşamba günü, Brüksel'deki Kürt Enstitüsü'nde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

1951 yılında Halep'te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin  ferdi olan Salih Müslim,1970 senesinde İstanbul'da yaşamış ve 1977 yılında üniversite eğitimini tamamlamıştır.

Asıl mesleği mühendis olan Salih Müslim 1998 yılında siyasete ilk adımını atmış ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'ne katılmıştır.

Salih Müslim, bugün Suriye Demokratik Birlik Partisi lideri olarak PYD bayrağı altında haince çalışmalarını sürdürmektedir.

2013 yılında oğlu Şervan Müslim'i Telabyad'da çıkan silahlı bir çatışmada kaybetmiştir.

Salih Müslim  Suriye'deki en güçlü Kürt lider olarak tanınmaktadır. Müslim, 2010 senesinde Irak'a kaçmış, 2011 senesinde tekrar Suriye'ye dönerek, Suriye'deki iç savaşta hain planlarını sürdürmeye devam etmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.