Karadan havadan bomba yağdı! Teröristler kaçacak delik arıyor

Karadan havadan bomba yağdı! Teröristler kaçacak delik arıyor
Zeytin Dalı Harekâtı’nda 25 gün geride kaldı. Bugüne kadar bin 439 terörist vuruldu. Bülbül beldesine bağlı Ömer Simo köyü kurtarıldı ve 52 noktada hakimiyet sağlandı.

Karadan ilerleyen ÖSO’ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA’lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birliklerinden destek verilen operasyon Afrin’in batısındaki Cinderes beldesinde Deviye köyü ve ona hakim üç tepede yoğunlaştı.

Şeyh Horoz Dağı eteklerindeki terör örgütlerine ait hedefler de Türk jetlerinin sortileriyle bombalandı. 

Teröristlerden alındı

Genelkurmay Başkanlığı, başarıyla süren Zeytin Dalı Harekâtı’nda kara ve hava operasyonları sonucu terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubu 70 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 439 olduğu kaydedildi.

Cinderes’te kıskaç  

Operasyon Afrin’in güneybatısındaki Cinderes beldesinde, Deviye köyü ve hakim konumdaki üç tepede yoğunlaştı. Karadan ilerleyen ÖSO’ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA’lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri de destek verdi. ÖSO unsurlarının teröristlerle çatışma anları da kameralara yansıdı. Afrin’in güneybatısında bulunan Deviye köyü, teröristlerin Cinderes beldesi ve çevresindeki tepelerden Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sivilleri hedef alması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.