Nuray Hafiftaş kaç yaşındaydı, memleketi neresi?

Nuray Hafiftaş kaç yaşındaydı, memleketi neresi?
Uzun bir süredir tedavi altında olan Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. Peki, Nuray Hafiftaş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nuray Hafiftaş’ın detaylı biyografisi…

Ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'a, kolon kanseri ve karaciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Uzun bir süredir tedavi altında olan Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti. Peki, Nuray Hafiftaş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nuray Hafiftaş’ın detaylı biyografisi…

Türk halk müziğinin yeşil gözlü kraliçesi olarak anılan Nuray Hafiftaş'a kanser teşhisi konulmuştu. Temmuz ayında büyük bir ameliyat olan Nuray Hafiftaş, karaciğer için kemoterapi tedavisi görüyordu. Türk halk müziğine 100'e aşkın beste kazandıran 53 yaşındaki usta sanatçı uzun bir zamandır kanserle mücadele ediyordu. Aylardır çok şiddetli derecede ağrılar çeken Nuray Hafiftaş, kendisini seven hayranlarından devamlı dua istiyordu. Ancak tedavi altında olan Nuray Hafiftaş'ın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Peki, vefatının ardından sevenlerini yasa boğan Nuray Hafiftaş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nuray Hafiftaş’ın detaylı biyografisi…

KEMOTERAPİYE DEVAM...

Kolon ve Karaciğer kanseri teşhisi konulan 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş'ın rahatsızlığı Facebook sayfasında paylaştığı hastane fotoğrafıyla ortaya çıktı.

Fotoğrafın altına “Kemoterapiye devam... Allah tüm hastalara şifalar versin inşAllah. Hayırlı kandiller” notunu düşen Hafiftaş Temmuz ayında ameliyat olmuştu.

HAYATIM BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU...

Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı: Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

DOKTORU ONUR AKAY'DAN NURAY HAFİFTAŞ AÇIKLAMASI...

Onur Akay sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: Müşerref Akay, telefonda gözyaşları içinde anlattı ve doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş. Nuray Hafiftaş’ın durumu çok ağır ve çok ciddi. Aniden kötüleşen sanatçımız için lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da doğdu.

Vikipedi'de yer alan bilgilere göre, ilkokulu Taksim'de okudu.

 İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı.

Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

 Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var.

 Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor.

 Türk Halk Müziği'nin çağdaş, otantizm'e asla ihanet etmeyen ama teknoloji'ye açık bir neferi oldu. Zaman oldu kendi kulvarında birlikte yarıştıkları meslektaşlarının albümlerinde vokal yapacak kadar alçak gönüllü ve özverili oldu.

 Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

 Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.