Esed hazırlıklara başladı! Jetler ve askeri konvoylar...

Esed hazırlıklara başladı! Jetler ve askeri konvoylar...
İngiliz ve Amerikan gazeteleri, Şam rejiminin ABD'nin vurmayacağını düşündüğü Rus üslerine jetleri ve helikopteri konuşlandırdığını yazdı.

Başkent Şam sakinleriyle konuşan The Guardian gazetesi ise, askeri konvoyların Şam'ın batısındaki Lübnan sınırına doğru ilerlediğini bildiriyor. Öte yandan Esed'in başkanlık sarayından ayrılarak askeri üsse sığındığı iddia edildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da düzenlediği Suriye toplantısından nihai karar çıkmadı, İngiltere'de ise Başbakan Theresa May kabinesinden askeri operasyon yetkisi aldı.

Suriye'deki Şam rejimi ise muhtemel bir savaşa karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Amerikan ve İngiliz gazeteleri, Beşar Esad rejiminin Amerikan saldırısı korkusuyla savaş uçakları ve helikopterleri Rus üslerine taşıdığını yazdı.

ESED ASKERİ ÜSSE SIĞINDI

Öte yandan ABD medyası Esed'in Rus askerleri eşliğinde Şam’daki başkanlık sarayından ayrıldığı ve Rusya’nın Lazkiye’nin güney doğusundaki Hmeymim Hava Üssü’ne sığındığı öne sürüldü.

Gazeteye konuşan Pentagon'dan iki yetkili, Esad'ın kilit öneme sahip bazı uçaklarını Rus üslerinde konuşlandırdığını söyledi. Şam rejimi, ABD'nin bir Rus üssünü vurmaktan kaçınacağını düşünüyor.

06epn_1523596746_8801.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.