Zaharova: Bir telefonla Suriye gerginliği biter

Zaharova: Bir telefonla Suriye gerginliği biter
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD ve Rusya’nın Suriye sorununu bir telefon görüşmesiyle halledebileceğine inandığını söyledi.

Perşembe günü Amerikan Sky News kanalına konuşan Zaharova, Moskova ve Washington’ın Suriye'deki gerilimi tırmandırıp iki ülkenin karşı karşıya gelmesinden kaçınması gerektiğini vurguladı.

SURİYE GERGİNLİĞİ BİR TELEFONLA ÇÖZÜLÜR

Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'de operasyon gerçekleştirmesi durumunda muhtemel "kıyamet senaryoları" hakkındaki soruya Zaharova, "Böyle bir felaketi önlemek için bütün araçlara sahibiz." cevabını verdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, "2018'de yaşıyoruz ve Twitter da dahil olmak üzere her türlü iletişim imkanımız var ve bu gibi tüm soruları çözebiliriz. Bunun iletişim ile çözülmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum, güç kullanarak değil." ifadelerini kullandı.

IRAKLILAR HALA AMERİKA'YA "TEŞEKKÜR" EDİYORDUR!

Zaharova, ABD'nin daha önceki askeri operasyonlarının uzun vadeli olumsuz sonucundan bahsetti. ABD Başkanı Trump'ın "Hani Amerika'ya teşekkür?" ifadesi üstünden şu yorumu yaptı: "Sanırım Iraklılar ülkelerine ve geleceklerine yaptıkları için Amerika'ya hala teşekkür ediyordur, bu yüzden Suriye'nin daha iyi bir geleceği olmasını umuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.