Almanya'dan Rusya’ya karşı 'canavar tank' hamlesi

Almanya'dan Rusya’ya karşı 'canavar tank' hamlesi
Alman Die Welt gazetesi, ‘Rusya’yı caydırma politikasının önemli faktörü’ olduğu iddia edilen Leopard 2 tipi tankının yeni A7V modifikasyonu üretimine dair makaleyi yayınladı.

 

Yeni tanklara Birinci Dünya Savaşı’na katılan Almanya’nın seri üretimi gerçekleştirilen ilk tankı özelliği taşıyan ve ‘Alman canavarı’ olarak adlandırılan A7V  tankı isminin verildiği kaydedilen haberde, "Tankların kullanılması savaşların  seyrini tamamen değiştirdi. Tanklar, 2. Dünya Savaşı’nın ilk yıllarında Hitler’in hızlı bir şekilde ilerlemesini sağladı. Tiger ve Panter  tankları o dönemki Alman ordusunun en tehlikeli silahları olarak biliniyordu" ifadelerine yer verildi.

Demir perdenin ortadan kaldırılması ve SSCB ile Soğuk savaşın sona ermesiyle Berlin açısından önemi azalan tankların Moskova ile ilişkilerde gerginliğin yaşandığı şimdiki dönemde yeniden önem kazanmaya başladığının altını çizen gazete, "NATO aktif şekilde silahlanıyor, gündeminde ise  tıpki Soğuk Savaş  yıllarında olduğu gibi üye ülkeleri  ve ittifakın güvenliğinin sağlanması konusu yer alıyor. Bugün itibariyle Baltık Denizi bölgesinde  konuşlandırılan Alman tankları Rusya’yı caydırma görevini üstleniyor" diye yazdı.

'BU ADIMLARIN AMACI, AVRUPA'DA TANK VE ASKERİ BİRLİKLERİN DAHA HIZLI KONUŞLANDIRILMASINI SAĞLAMAK' 

Haberde tankların yeniden kullanılmasının Avrupa Birliği'ni otoyol, köprü ve demiryolu modernizasyon çalışmalarını gerçekleştirmeye ittiği vurgulanarak, "Bütün bu adımların asıl amacı, Rusya ile gerginleşen ilişkileri gözler önünde bulundurarak Avrupa’da tank ve askeri  birliklerin daha hızlı bir şekilde konuşlandırılması ve ilerlemesini sağlamaktır" denildi.

Geçen yıl Focus dergisinin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Almanya ordusundaki  Leopard-2 tipi tanklardan  yarısından fazlasının çalışmadığı  ifade edilmişti. Haberde, 244 tankın 53'ünün bakımının devam ettiği, 7'sinin incelemesinin sürdüğü, 89'unun ise yedek parça bulunamaması nedeniyle kullanılamaz halde olduğu vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.