Nüfusa oranla en fazla lisanslı sporcu Kırşehir'de

Nüfusa oranla en fazla lisanslı sporcu Kırşehir'de
TEOG ve üniversite sınavlarında gösterdiği başarı ile bilinen Kırşehir, sporda da iddialı. Lisanslı sporcu sayısında lider ilin Kırşehir olduğu açıklandı.

TEOG ve üniversite sınavlarında gösterdiği başarı ile bilinen Kırşehir, sporda da iddialı. Lisanslı sporcu sayısında lider ilin Kırşehir olduğu açıklandı. 

Kırşehir, nüfusuna oranla sahip olduğu lisanslı sporcu sayısında Türkiye'de ilk sırada yer almanın gururunu yaşıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, illerin nüfusu ve lisanslı sporcu sayısını karşılaştırarak istatistik çalışması yaptı.

Bakanlığın yaptığı çalışmada 229 bin 58 nüfusa sahip Kırşehir, 36 bin 444 lisanslı sporcu ile nüfusa oranla en fazla lisansı sporcuya sahip il oldu.

Nüfusa oranla lisanslı sporcu sayılarında 85 bin 865 nüfusa sahip Tunceli 13 bin 230 lisanslı sporcu ile ikinci, 203 bin 541 nüfuslu Sinop, 28 bin 342 sporcu ile üçüncü sırada yer aldı.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra lisanslı sporcu sayısını yaklaşık yüzde 60 artırdıklarını söyledi.

Bu başarının elde edilmesinde branş çeşitliliğine gitmeleri ve yeni yatırımların hayata geçirilmesinin önemli etken olduğunu dile getiren Aslan, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 1,5 yılda lisanslı sporcu sayısında yaklaşık yüzde 60'lık bir artış sağladık. 24 bin olan lisanslı sporcu sayımız 36 bine ulaştı. Nüfusa oranla lisanslı sporcu sayıları bakımından Kırşehir, Türkiye genelinde birinci şehir konumunda. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Bu birinciliği kimseye kaptırmayı düşünmüyoruz. Sayının artması ve branş çeşitliliği için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Milli sporcu sayısı arttı

Kırşehir'de milli sporcu sayısında da artış yaşandığına işaret eden Aslan, atletizm, okçuluk, güreş, judo, boks branşlarındaki genç milli sporcularla Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları elde ettiklerini dile getirdi.

Emre Aslan, Kırşehir'deki milli sporcu sayısını bir yıl içerisinde 12'den 18'e çıkardıklarını aktararak, "Bu da bizim için büyük bir başarıdır. Bu başarıyı daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz. Başarımızı devam ettirmek için altyapı çalışmalarımızı daha da güçlendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.