Bakan Albayrak'tan önemli Türk Lirası açıklaması

Bakan Albayrak'tan önemli Türk Lirası açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dolar kurundaki hareketlilik ve ABD ile yaşanan sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak SETA'nın düzenlediği, 'AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü' sempozyumunda konuştu. Albayrak döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin, "Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceğiz. Firmaları daha da rahatlatacak adımlar atılacak. Bu süreç bize eksik kaldığımız yönleri gösterdi" dedi. Türk Lirası'nı korumaya yönelik adımları atmaya devam edeceklerini dile getiren Albayrak, "Aksiyon planımız çerçevesinde önümüzdeki günlerde firmaların döviz riskini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemeye adım adım hayata geçireceğiz. Ve aynı zaman ticaret ve alışverişlerde kendi paramızı kullanmayı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz Türk Lirası'nı daha güçlü göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Berat Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları:

FİRMALARIMIZI DAHA DA RAHATLATACAĞIZ

16 yıldır Cumhurbaşkanlığı liderliğinde ekonomide büyük bir başarı hikayesi yazmış AK Parti kadrolarının son 5 yıldır doğrudan terör örgütleriyle çok farklı siyasi ve uluslararası sınamalara maruz kalan ülkemiz ilk defa küresel ve finansal sitemin en büyük oyuncusu tarafından hedef alındı.10 Ağustos'ta TL'ye saldırı en üst düzeyden ilan edildi. Kurumlarımız çok sağlam kararlı bir duruş ortaya koydular. İlk günden itibaren paydaşlarla çok yakın bir çalışma ve aksiyon planı oluşturdu. Merkez Bankamız ve BDDK piyasalardaki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldı.Gereken tüm piyasa araçlarını kullanarak adımlarımızı atacağız. Reel sektöre ve bankalara yönelik bir dizi tedbir uygulamaya devam edeceğiz. Yapılandırmaları daha net bir çerçeveye oturmuş olacağız. Bankalarla kredilerin yeniden yapılandırılmasına yönelik çerçeve düzenlemesinde bir noktaya geldik. Kur artışından etkilenen firmaları tespit ederek, firmalarımızı daha da rahatlatmaya devam edeceğiz.

ARTIK DOLAR GÜVENİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR

Avrupa'dan yükselen tepkileri önemsiyoruz. Vatandaşlarımız algı operasyonlarını püskürttü. Artı dolar güvenilirliğini yitirmiştir. Tüm ülkeler kendini bu güvensizlikten kurtarmak için milli parayla ticareti önemsemeye başlamıştır. Aksi takdirde bir kelebek etkisi ile küresel ticareti sarsacaktır. Biz de Türk parasını daha korumaya yönelik adımları atmaya devam edeceğiz.

KENDİ PARAMIZI KULLANMAYI SAĞLAYACAĞIZ

Banka mevduatlarından önemli çıkış olmaması vatandaşların algı operasyonlarını nasıl püskürttüğünü net şekilde ortaya koyuyor. Bankacılık sektörümüz yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam etmektedir. Tüm paydaşlarla gerekli adımları atarak. Bankacılık sektörümüzü çok daha güçlü bir yapıya kavuşturmak için emin adımlarla ilerliyoruz. Milletimiz dimdik ayakta durmaktadır. Bu aziz milletin bir ferdi olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Özellikle dövizle borçlanan firmaların riskleri azaltmak için gerekli adımları atmıştık. Aksiyon planımız çerçevesinde önümüzdeki günlerde firmaların döviz riskini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemeye adım adım hayata geçireceğiz. Ve aynı zaman ticaret ve alışverişlerde kendi paramızı kullanmayı sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz Türk Lirası'nı daha güçlü göreceğiz. Piyasalarda ne panik ne de endişe havası oluşturabildiler.

YUMRUĞUNU SIKANA YANAĞIMIZI DÖNMEYECEĞİZ

2008 finansal krizinden bugüne kadar sadece 7 milyondan fazla istihdam üretmiş Türkiye'den bahsediyoruz. Enflasyon ve cari açığa karşı her türlü politikayı oluşturmak bakanlığımızın görevidir. Maliye politikasının çıpa olma özelliği daha da güçlenerek devam edecek. Önümüzdeki dönemde sonuç odaklı etkili reformlar politika çerçevemizin en önemli parçası olacaktır. İlk günden beri doğrudan 81 milyon vatandaşımızı ve cebini hedef alan bu saldırı için kazanacağız diyorum. Biz bu millete inanıyoruz. Özel sektörümüze, gençlerimize inanıyoruz. Elini uzatana elimizi uzatıp sıkacağız. Yumruğunu sıkana da yanağımızı dönmeyeceğiz. Yeter ki millet olarak birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyelim. Bunu yaptığımız sürece girdikleri her girişim sakalımızı kesmek için uzattıkları kollarını kaybetmekten başka hiçbir şeyle neticelenmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.