'Darbe çağrısı' yapan dergiden Türkiye uyarısı!

'Darbe çağrısı' yapan dergiden Türkiye uyarısı!
Geçtiğimiz haftalarda "Türkiye'de yeni darbe" çağrısı yapan ABD'li Newsweek dergisi, Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendiren bir analiz haber yayımlandı.

 

ABD'de yayınlanan Newsweek dergisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son dönemlerde yaşanan krizler sebebiyle, Rusya'nın NATO'yu zayıflatmak yolunda "yardımcı"olabileceği konusunda uyarı niteliğinde bir haber yaptı.

"YAŞANAN KRİZLER TÜRKİYE'Yİ RUSYA'YA YAKINLAŞTIRDI"

Türkiye'nin NATO'nun en büyük askeri güçlerinden biri olduğu ve Washingtonyönetiminin yıllardır Ortadoğu'daki en önemli müttefiklerinin başında geldiğinin hatırlatıldığı yazıda, son zamanlarda ABD ile yaşanan krizler sebebiyle Ankara'nın Rusya'ya yakınlaştığı belirtildi.

"ABD, TÜRKİYE'Yİ BAŞKA AKTÖRLERLE İŞBİRLİĞİNE İTİYOR"

Newsweek'e değerlendirmelerde bulunan analistler, ABD'nin yaşanan krizler nedeniyle Türkiye'yi başka aktörler ile ilişkilerini geliştirme konusunda daha fazla motive ettiğini belirtti. Özellikle, ABD'nin çelik ve alüminyuma getirdiği ek vergiler sonrası, Rusya'nın ABD yönetiminin burada oluşturduğu açığı kapatma konusunda, Türkiye ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağı aktarıldı.

"MİLLİ PARAYLA TİCARET" KONUSU ÖN PLANA ÇIKARILDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Türkiye ziyaretinin bu anlamda önemli olduğu vurgulanırken, Lavrov'un "Ankara, Moskova hatta Pekinarasındaki ticaretin yerel para birimi kullanılarak yapılmasını desteklediği" sözleri dergi tarafından ön plana çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.