Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu!

Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu!
Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi, Rus savaş uçaklarının Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'e hava saldırısına başladığını duyurdu.

 

İngiliz haber ajansı Reuters'ın, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Rus savaş uçakları Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği son kent olan İdlib'e hava saldırı düzenledi.

Haberde ayrıca, Rusya'ya ait savaş uçaklarının, 22 gün aradan sonra İdlib'i vurduğu belirtildi.

ŞU ANA KADAR 20 SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın hava saldırısında, İdlib'in batısındaki Cisr Eş-Şuğur Bisenkul, Gani, İnneb, Sırmaniyye ve Hama'nın kuzeyindeki Zeyzun bölgelerinin vurulduğu aktarılırken, Hımeymim askeri üssünden kalkan 3 Rus savaş uçağının şu ana kadar 20 saldırı düzenlediği bildirildi.

İDLİB'İN BATISI VURULDU, ESED GÜÇLERİ DESTEK VERDİ

Esed bağlı güçlerle eş zamanlı düzenlenen saldırıya, rejim ordusunun 4’üncü Zırhlı Tümeni top atışlarıyla destek verdi. Hama’nın Jurin ilçesine konuşlanmış 4’üncü Zırhlı Tümen ayrıca gerilimi azaltma bölgesinin sınırındaki, El Ghab Vadisindeki Karkur ve Kastun tepelerini bombaladı.

4 MİLYONA YAKIN SURİYELİ SINIRDA

İdlib konusunun, 7 Eylül'de Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvede (Türkiye-Rusya-İran) masaya yatırılması bekleniyor. 

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in karadan topçu atışları ile desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.