Bakan Çavuşoğlu: İdlib'e ilave asker gönderilecek

Bakan Çavuşoğlu: İdlib'e ilave asker gönderilecek
Rusya'yla varılan mutabakat hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, " Bölgeye saldırı olmaması, rejimin girmemesi için gerekli tedbirleri Rusya alacak. 12 tane gözlem noktamız da kalacak. İdlib'e ilave asker takviyesi yapmamız lazım" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'yla varılan İdlib mutabakatı hakkında yaptığı açıklamada "Göçmenlerin ya da yerinden edilmiş insanların bölgeyi terk etmesini engellemek için bir çözüm bulması lazım. En son dünkü zirvede bir çözüm bulduk. Bu mutabakat zaptına göre, İdlib bölgesinin sınırları korunacak. Statüsünde herhangi bir değişiklik olmayacak. Ve tüm insanlar yerinde kalacak." ifadelerini kullandı.

REJİMİN İDLİB'E GİRMEMESİ İÇİN ÖNLEM ALINACAK

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Ve bu bölgeye saldırı olmaması için ve rejimin İdlib bölgesine girmemesi için gerekli tedbirleri Rusya alacak. Tabi, İdlib sınırlarında 15 - 25 km derinliğinde, bunlar Rusya ve Türkiye'nin teknik ekiplerinin sahada yapacağı çalışmalar neticesinde belli olacak. Bu çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor.

SADECE TERÖRİST GRUPLAR ÇIKARILACAK

Burada ağır silahlardan arındırılmış bölge olacak. Burada muhalefet kalacak, sivil insanlar kalacak. Buradan sadece terörist gruplar çıkarılacak. Buradan söylediğim gibi ağır silahlardan temizlenecek. Ilımlı muhaliflerin elindeki hafif silahlar kalacak.

İLAVE ASKER GÖNDERİLECEK

12 gözlem noktamız kalacak. Bu bölgede Rusya ve Türkiye, müşterek ve eşgüdümlü devriye gezecek sınır bölgesinde, İdlib sınırı etrafında. Bunun için ilave asker takviyesi yapmamız lazım.

M4 VE M5 OTOYOLLARI TRAFİĞE AÇILIYOR

Silahsızlandırılmış bölge radikallerden temizlenecek. Halk, ılımlı muhalefet yerinde kalıyor. Ateşkes sağlanıyor. Bu yıl sonuna kadar ticaret için önemli olan (Suriye'deki) M4 ve M5 otoyolları trafiğe açılacak"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.