Erdoğan net konuştu! '81 il ve ilçelerin hepsinde olacak'

Erdoğan net konuştu! '81 il ve ilçelerin hepsinde olacak'
Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2019 yerel seçimlerinde, 81 il ve tüm ilçelerde AK Parti’nin aday çıkartacağını söyledi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) Erdoğanbaşkanlığında gerçekleşen dünkü toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan toplantıda, İdlib’le ilgili son durum ve gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Erdoğan’ın açıklamaları sırasında, “Barış isteyen bir biz kaldık” ifadesini kullandığı belirtildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları çerçevesinde yerel seçimde ittifak konusu da toplantıda tartışıldı. Bahçeli’nin İstanbul’da aday çıkarmayacaklarına ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine Erdoğan’ın, “Bu ittifaka sahip çıkıldığını gösteren bir açıklama” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

Erdoğan, “Devlet Bey ile görüşeceğim. Oradan bir yol haritası, somut durum çıkar. Şu an bir görüşme yok” şeklinde konuştu.

Bu konuda önce kurmay düzeyinde görüşmelerin yapılacağı ifade edilirken, Erdoğan, Numan Kurtulmuş’un temaslarda bulunacağını söyledi.

Erdoğan’ın üyelerin, “Bizim aday göstermeyeceğimiz yerler olacak mı?”sorusuna şu yanıtı verdiği ifade edildi: “Aday çıkarmamamız gibi bir durum söz konusu olmaz. 81 il ve tüm ilçelerde adaylarımız olacak. Bizim iddialı olmamız ayrı, ittifak ayrı bir konu. İttifak ruhunun arkasındayız. Herkes marta yönelik çalışmalarını olduğu gibi sürdürsün.”

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.