Bahçeli'den ABD, Irak ve Esed'e çok sert sözler!

Bahçeli'den ABD, Irak ve Esed'e çok sert sözler!
Partisinin kadın kolları toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli çok sert açıklamalarda bulundu.

MHP kadın kolları toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, gazetelerde yayınlanan üçüncü sayfa haberlerine dikkat çekti ve bu haberlerin "suça kapı araladığını" savunarak "Şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır" dedi. 

Bahçeli Suriye meselesine ilişkin, "Ülkemiz yeni bir göç akımının üstesinden gelemeyecektir" şeklinde konuştu. 

Bahçeli ABD'nin terör örgütü PYD’ye verdiği destek hakkında da "ABD’nin amacı kaostur kargaşadır. ABD’nin kurnazlığı fayda etmeyecektir"derken "Rusya ile sağlanan Soçi mutabakatı ülkemiz ve bölgemiz için memnuniyet vericidir. Erdoğan’ın ateşkes çağrısı son derece önemlidir"ifadelerini kullandı.

Irak'ın Türkiye sınırına asker konuşlandırmasına sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Irak'ın Türkiye sınırına asker konuşlandırması dikkat çekicidir. Irak, teröristlerin imha edilmesinden neden rahatsızdır? Türkiye sınırına asker konuşlandırmalarında ABD'nin rolü var mıdır?"dedi.

MHP lideri zalim Esed ile gidilecek bir yolun olmadığını da sözlerine ekledi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Kadın atıl kalırsa, istikbalimiz riske girecektir. Kadın varsa, insan vardır. Kadınlarımızın önündeki bariyerler kaldırılmalıdır. Onlarsız medeniyet kuru bir avuntudur.

Dünden bugüne Türk kadınının omuzlarında vatanın yükü, boğazlarında cesaretin madalyaları vardır. Türk kadını koruyandır, kollayandır. Kol kanat gerendir. Toplumsal huzur ve refahın şartı, ayrımcılığın reddi, cinsiyetçiliğin kenara itilmesidir.

Kadınlık onurunu insanlığın onuru mertebesinde görmeden atılacak hiçbir adım amacına ulaşamayacaktır. Kadının hor görüldüğü toplumlar ilkeldir, geridir. Devlet ve milletler kadınlara verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidirler. Aileyi ayakta tutan kadındır. Aile ise milletin temel taşıdır. Kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin güvencesidir.

"TÜRK KADINI MİLLİ BEKAMIZIN BEŞİĞİDİR"

Şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır. Kadın hakları üstün körü geçiştirilmektedir. Kadınlarımızın sorunları ve sosyal hayattaki yeri sadece belirli bir hafta ve günün konusu mudur? Bu kısır döngü son bulmalıdır. Türk kadını milli bekamızın beşiğidir.

Eğer bugün son yurdumuzda hür ve müstakil biçimde nefes alabiliyorsak, bunu kadınlarımıza borçluyuz. Aziz milletimize, kaos ve kriz aşılayacak her türlü siyasal ve ekonomik tahribata set olacağız. Bu konuda gazetelerin adeta özendirici olan üçüncü sayfa haberlerine dikkat etmesini istiyoruz. Kadına şiddet gibi meseleler ülkemiz için bir beka sorunudur.

İDLİB MUTABAKATI VE SURİYE

Televizyonların canlı yayınladığı Tahran zirvesinde, Erdoğan'ın İdlib'de yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için yaptığı ateşkes çağrısı önemli ve değerlidir. 20 Eylül'deki MGK'da alınan kararlar da doğrudur, desteğimiz tamdır.

Ülkemiz yeni bir göç akının üstesinden gelemeyecektir. Ülke olarak arzumuz, Suriye'de bulunan diğer ülke güçlerinin aynı hassasiyeti göstermesidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Rusya lideri ile Soçi'de buluşmuş ve İdlib'i görüşmüştür. Bu görüşmeden çıkanlar memnuniyet verici olmuştur.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

İdlib'de oluşturulan 20 kilometrekarelik güvenli bölge, İdlib halkının huzuru için kapı aralamıştır. Suriye'de barış ve huzur arayışlarına önemli katkılar sağlanmıştır. Soçi'de alınan kararlar, Tahran zirvesinin devamı olarak görülmüş, Cenevre'de Türkiye'nin elini güçlendirmiştir. Soçi mutabakatının ardından Rus uçağının düşürülmesi dikkatlerden kaçmamıştır.

ABD'NİN YPG'YE DESTEĞİ

ABD'nin Suriye'de siyasi istikrar diye bir derdi yoktur. ABD'nin amacı krizdir, kaostur, siyasi buhrandır. Buna karşılık yapılacak bellidir. Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden kanun dışı her örgütle mücadele şarttır. Teröristler her nerede olursa olsunlar imha edilmelidir. ABD'nin kurnazlığı fayda etmeyecektir. Son 45 gün içerisinde, yurtiçi ve sınır ötesinde 366 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştır.

IRAK'IN SINIRA ASKER KONUŞLANDIRMASI

Irak'ın Türkiye sınırına asker konuşlandırması dikkat çekicidir. Irak, teröristlerin imha edilmesinden neden rahatsızdır? Türkiye sınırına asker konuşlandırmalarında ABD'nin rolü var mıdır?

"ESED İLE GİDİLECEK BİR YOL YOK"

İdlib'de oluşturulan gözlem noktaları da görevini başarıyla icra etmektedir. Zalim Esad ile gidilecek hiçbir yer yoktur, olamayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.