ABD'den bir skandal daha! Tahliye edildiler

ABD'den bir skandal daha! Tahliye edildiler
Suriye’de ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, büyük bölümü PKK/YPG işgali altındaki Deyrizor’da bulunan DEAŞ’lı teröristleri başka bir bölgeye tahliye etti.

 

ABD, Suriye'de zor duruma düşen DEAŞ’lı teröristlere yardım etmeyi sürdürüyor. Daha önce DEAŞ’lıları tehlikeli bölgelerden tahliye eden koalisyon, yeni bir operasyon daha düzenledi. Yerel kaynaklara göre koalisyona ait helikopterler bu kez, Deyrizor’un el Şaafa köyündeki teröristleri kentin güneydoğusuna tahliye etti. 

HALK TEHDİT EDİLDİ 

Operasyon sırasında bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve yerel halkın konuşmamaları için tehdit edildiği belirtildi. Koalisyon güçleri geçtiğimiz mart ayında kente bağlı El Muraşida köyünde bir hava indirme operasyonu düzenlemişti. 

KOMUTANLARI ALDILAR 

Koalisyona bağlı 3 helikopterin köye iniş yaparak, Irak asıllı 4 DEAŞ’lıyı alıp bilinmeyen bir yöne doğru uzaklaştığı kaydedilmişti. Kasım 2017'deyse Mayadin kentinin sakinleri, rejim güçlerinin operasyonu başlamadan önce ABD helikopterlerinin DEAŞ’ın komutanlarını tahliye ettiğini aktarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.