Putin'in en korktuğu adam serbest

Putin'in en korktuğu adam serbest
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en korktuğu isim olarak nitelendirilen aktivist ve siyasetçi Alksey Navalniy, 50 günlük hapis cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Aktivist ve siyasetçi Alksey Navalniy 50 günlük hapis cezasını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı.

CEZAEVİ KAPISINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Wall Street Journal'ın bir makalesinde 'Putin'in en çok korktuğu adam'nitelendirmesinde bulunduğu, Kremlin'de en sert muhalefet yapan siyasetçilerden biri olan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sayısız defa açık bir şekilde eleştiren Navalniy, geçen yaz aylarında izinsiz protesto gösterisi düzenleme ve halkı kışkırtma suçlarından ilk önce 30 gün ceza almıştı. 30 günlük cezasını tamamladıktan sonra Navalniy cezaevi kapısında tekrar gözaltına alınmıştı ve mahkemeye sevk edilmişti.

"ÇIKTIĞIMDA KAPIDA AMANSIZ DOSTLARIM POLİSLERİ GÖRMEYİNCE ÜZÜLDÜM"

Muhalif lider cezaevi çıkışında konuştuğu muhabirlere, "Özgürlüğüme kavuştuğumda gözüme ilk çarpan ne oldu biliyor musunuz? 50 günde bile bu rejim hızla yozlaşıyor. Bana destek verenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu sabah cezaevinden çıktığımda kapıda amansız dostlarım polisleri görmeyince bir parça üzüldüm bile!" dedi.

Bu Navalniy'nin aldığı ilk ceza değil, "Geleceğin Rusya'sı" partisinin liderine daha önce ev hapsi verilmiş ve siyasi kıstılamalar getirilmişti. Navalniy'e ayrıca 2018 seçimleri sürecinde biri saldırmış ve Navalniy sağ gözünde görme kaybı yaşamıştı. Navalniy bu saldırı için Kremlin'i suçlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.