Bakan'dan kritik ABD açıklaması

Bakan'dan kritik ABD açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD Kongresi tarafından Türkiye'yi hedef alan faturanın etkisini kaldırmak için çaba gösterildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuştu. Çavuşoğlu, ABD Kongresi tarafından Türkiye'yi hedef alan yaptırımlarla ilgili faturanın etkisini kaldırmak için çaba gösterildiğini, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun burada yaptığı açıklamalardan satır başları:

FETÖ’yle içte ve dışta kapsamlı mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ’cü teröristlerin peşindeyiz. FETÖ mensuplarının Türk adaletine hesap vermelerini sağlıyoruz. FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasının elebaşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandı. Bunlar şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildi.

Üçüncü ülkelere sınırdışı edilenlerin yanısıra, 21 ülkeyle ikili işbirliğiyle toplam 104 FETÖ mensubunun Türkiye’ye gelmesi sağlandı. PKK’nın uzantısı PYD/YPG’nin ve DEAŞ’ın Suriye’deki varlığına son vermek için girişimlerimize kararlılıkla devam ediyoruz. 

Fırat Kalkanı’nın ardından Zeytin Dalı Harekatı’yla örgüte ağır darbe vurduk. Sınırlarımızın güvenliğini pekiştirdik. Terörden arındırdığımız alanlara ülkemizden 260 binin üzerinde Suriyeli geri döndü.

Münbiç Yol Haritası kapsamında ise, ABD’yle 1 Kasım 2018 tarihinden bu yana müşterek devriyeler icra ediyoruz. Bu Yol Haritasının nihai hedefi PYD/YPG terör örgütünün Münbiç’ten tamamen çıkarılması ve bölgenin kontrolünün gerçek sahiplerine iade edilmesidir, bunun takipçisi olacağız. Musul ve Basra Başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçireceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.