S. Arabistan'dan Kaşıkçı hamlesi! İdamları istendi

S. Arabistan'dan Kaşıkçı hamlesi! İdamları istendi
Suudi Arabistan Savcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın cinayetine karıştığı belirtilen 11 zanlının 5'inin idamını istedi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde boğuşmanın ve öldürücü dozda verilen ilacın etkili olduğunu söyledi. Ölüm emrinin İstanbul'da ve timin başındaki ismin verdiği belirtilirken, Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrinin ise eski istihbarat başkan yardımcısının verdiği açıklandı.

 "CESEDİ PARÇALANDI"

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrılarak konsolosluktan çıkarıldığını belirtti. 

BİLGİLER TÜRKİYE İLE PAYLAŞILACAK

Savcılığın aldığı kararlara ilişkin Türkiye ile konu hakkında istihbarat ve veri paylaşımlarının yapılacakları belirtildi.

Suudi savcı, soruşturmanın sürdüğünü ancak dosyanın mahkemeye sevkedildiğini açıkladı. Türkiye'den delillerin ve ses kaydının istendiğini duyurdu. 

VELİAHT PRENS'İN DANIŞMANINA YURTDIŞI YASAĞI 

Savcının verdiği bilgiye göre, Suudi Arabistan Velihat Prensi Muhammed bin Selman'ın yakın danışmanları Suud el Kahtani'ye Cemal Kaşıkçı'yı ülkeye döndürme emri verildi. Ülkeye dönmesi sağlanamayınca öldürüldü. Ölüm emrini, İstanbul'a gönderilen ekibin başı verdi. 

5 KİŞİ İÇİN İDAM CEZASI İSTENDİ

Kahtani'nin ülkeden çıkışının yasaklandığını belirtti. Suudi savcı, cinayeti işleyen ve cesedi parçalayan 5 kişi için idam cezası talep edildiğini söyledi.

"YEREL İŞBİRLİKÇİNİN GÖRÜNTÜSÜNE ULAŞTIK"

Suudi savcı, "Kaşıkçı'nın cesedini teslim alan yerel işbirlikçinin görüntüsüne ulaştık" derken, cesedin dışarıda bir yerlere gömüldüğü belirtildi.

Suudi savcı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında suçlananlardan birinin, konsolosluktaki kameraları bozduğunu söyledi.

EKİP KURMA EMRİNİ VEREN İSİM BELLİ OLDU

Suudi Arabistan Başsavcılığı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için ekip kurma emrini de eski istihbarat başkan yardımcısının verdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.