Suudi Arabistan'dan yeni mesaj: Adalet istiyoruz

Suudi Arabistan'dan yeni mesaj: Adalet istiyoruz
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili ülkesine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu belirtti.

CNBC televizyonuna konuşan el-Cubeyr, "Delilleri görmeden, olguları bilmeden Suudi Arabistan'ı suçlu ilan ettiler. Bu o günden beri devam ediyor. Medyada, Türkiye ve Katar haber ajanslarından gelen ve kraliyete karşı olan sızıntıları gördük. Suudi kraliyete karşı atılan çok sayıda suçlamalar görüyoruz ama hiçbiri gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

 

"BU KONUDA TÜRKİYE'DEN DAHA FAZLA YARDIM GÖRMEK İSTİYORUZ"

Suudi Arabistan'ın soruşturmayı sürdürdüğünü ve bu konuda Türkiye'nin daha fazla yardımını görmek istediğini söyleyen Dışişleri Bakanı, "Türkiye'den delil sunmasını talep ettik ve halen bu delillerin bazılarını bekliyoruz" dedi.

 

"TÜM SUUDİLER ADALETİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYOR"

Bu cinayetin tüm Suudileri sarstığını ve öfkelendirdiğini dile getiren el-Cubeyr, kimsenin bu cinayetin işlenmesi için emir vermediğini vurgulayarak, "Bu, yetkinin kötüye kullanılmasıydı ve tüm Suudiler, adaletin yerine getirilmesini istiyor" diye ekledi.

"BİR DAHA OLMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bakan, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için ilgili prosedürlerin gözden geçirildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.