Türk derbisinin kazananı Anadolu Efes

Türk derbisinin kazananı Anadolu Efes
THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen'i yenmeyi başardı.

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında oynanan Türk derbisinde Anadolu Efes, deplasmanda Darüşşafaka Tekfen'i 93-88 yendi.

Darüşşafaka Tekfen, bu sonuçla ligde 8. yenilgisini yaşadı. Anadolu Efes ise 7. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmada boyalı alandan bulduğu sayılarda 2. dakikayı 6-2 önde geçen Anadolu Efes karşısında Muhammed Baygül'le arka arkaya basketler üreten Darüşşafaka Tekfen, 4. dakikayı 16-10 üstün geçti. Evans ve McCallum'ın pota altından, Kidd'in dış atışlardan kaydettiği sayılarla üstünlüğünü koruyan yeşil-siyahlı ekip, ilk çeyreği 23-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Motum'un üç sayılık basketiyle başlayan Anadolu Efes, 11. dakikada öne (24-25) geçse de Kartal Özmızrak'la iç ve dış atışlardan sayılar bulan Darüşşafaka Tekfen, 15. dakikada farkı 6 sayıya (34-28) çıkardı. Eric ve Evans'la pota altından basketler üreten yeşil-siyahlı ekip, soyunma odasına 46-42 üstün gitti.

İkinci yarıda savunmasını sertleştiren ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Anadolu Efes, Beaubois'in arka arkaya kaydettiği üç sayılık basketlerle üstünlüğü ele geçirdi ve 24. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 50-61. Hücumda ritmini kaybeden ve sayı bulmakta zorluk çeken rakibi karşısında 25. dakikada farkı 15 sayıya (52-67) çıkartan lacivert-beyazlı ekip, final periyoduna da 74-60 önde girdi.

Son çeyreğe hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla başlayan Darüşşafaka Tekfen, 33. dakikada farkı tek hanelere indirdi: 68-77. Dunston beş faulle oyundan çıktıktan sonra savunmada direnci kırılan Anadolu Efes karşısında Eric'le pota altından, Evans ve Peiners'la dış atışlardan basketler bulan Darüşşafaka Tekfen, 38. dakikada farkı 3 sayıya kadar (83-86) düşürdü. Çabuk toparlanan ve Moerman ile Beaubois'in sayılarıyla üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, sahadan 93-88 galip ayrıldı.

Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Çakı: Üçüncü çeyrekte yaptığımız hatalar maçı kaybetmemize neden oldu
Darüşşafaka Tekfen'in başantrenörü Ahmet Çakı, üçüncü çeyrekte yaptıkları hataların maçı kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çakı, karşılaşmaya iyi başladıklarını kaydederek, "İkinci çeyrekte Anadolu Efes bizi zorlamaya başladı ve ilk yarıya 4 sayı önde girdik. Üçüncü çeyreğe çok kötü başladık ve çok fazla top kaybı yaptık. Anadolu Efes dış oyuncuları kalitelerini gösterdi. Beaubois, attığı üç sayılık basketlerle fark yarattı. Son çeyrekte çok iyi savaştık farkı iki sayıya kadar düşürdük. Maçın sonunu Anadolu Efes daha iyi oynadı. Üçüncü çeyrekte yaptığımız hatalar maçı kaybetmemize neden oldu. Kazanacak kadar tecrübeyi ve aklı ortaya koyamadık." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes Başantrenörü Ataman: İkinci yarıya iyi başladık
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Karşılaşmaya düşük konsantrasyonla başladıklarını aktaran Ataman, "Belki maçın İstanbul'da oynanması ya da Darüşşafaka Tekfen'nin şu anda THY Avrupa Ligi'ndeki yeri nedeniyle konsantrasyonumuz düşüktü. Rakibin oyun kurucularına çok sayı verdik. Aynı zamanda kolay ribauntlar verdik ve pota altından çok sayı kaçırdık. İlk yarıyı 4 sayı geride kapattık. İkinci yarıya iyi başladık. Beaubois'in verdiği katkı ve attığı üç sayılık basketler bizi öne geçirdi ve farkı açtık. Üçüncü çeyreğin sonu ve 4. çeyreğin başında konsantrasyonumuz yine düştü ve Darüşşafaka Tekfen maçın içine girdi. Maçın sonunda oyunu iyi açıp, topu iyi çevirdik ve maçı kazanmasını bildik. THY Avrupa Ligi'nde önemli bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.