Öldüğü söylenen Nijerya Devlet Başkanı: Ölmedim

Öldüğü söylenen Nijerya Devlet Başkanı: Ölmedim
Nijerya Devlet Başkanı Buhari, sosyal medyada dönen 'öldüğü ve yerine kendisine benzeyen başka birinin geçtiği' söylentilerini yalanladı. Polonya'daki iklim zirvesine katılan Buhari, "Sizi temin ederim ki gerçek benim, ölmedim, klonlanmadım" dedi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, özellikle sosyal medyada dönen 'öldüğü ve yerine kendisine benzeyen başka birinin geçtiği' söylentilerini yalanladı.

Ülkede, geçen yıl İngiltere'de 5 ay tedavi gören Buhari'nin aslında öldüğü ve yerine başka birinin geçtiği söylentileri yayıldı.

Buhari'nin hastalığı açıklanmamış, ülkeye döndükten sonra Şubat ayında gerçekleşecek seçimlere hazırlandığı belirtilmişti.

Özellikle sosyal medyada Buhari'nin yerine kendisine benzeyen ve Sudanlı olan Jubril isimli birinin geçtiği iddia edildi.

Bu teoriyi desteklemek için herhangi bir kanıt sunulmazken, iddianın dillendirildiği videolar Facebook ve Youtube'da binlerce kez izlendi.

'KLONLANMADIM, ÖLMEDİM'

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı (COP24) için Polonya'ya giden Buhari konu hakkında gelen soru üzerine iddiaları yalanladı.

Buhari, "Sizi temin ederim; bu gerçek benim. Yakında 76. doğum günü kutlayacağım ve daha güçlü olacağım. Hastalığım sırasında birçok insan ölmemi istedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.