Rusya'dan çok sert YPG/PKK açıklaması!

Rusya'dan çok sert YPG/PKK açıklaması!
Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin Suriye'de Esed rejiminden bağımsız bir sözde Kürt devleti kurmaya çalıştığını belirterek, ABD'nin desteğini arkasına alan PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusundaki faaliyetlerini çok sert bir dille eleştirdi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD'nin Suriye'de Esed rejiminden bağımsız bir sözde Kürt devleti kurmaya çalıştığını kaydetti.

 

Yabancı ülkelerin askeri ataşelerine verdiği brifingde konuşan Gerasimov, terör örgütü PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusunda ABD'nin desteğiyle Araplara baskı kurarak bölgedeki durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

Gerasimov, "ABD'nin Suriyeli Kürtlerle işbirliği yaptığı, merkezi hükümetten bağımsız bir sözde devlet yapısı kurmaya çalıştığı Fırat'ın doğusundaki durum, giderek daha kötüye gidiyor. Halihazırda, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu adını verdikleri yapı için hükümet kuruyorlar. Silah ve askeri teçhizat tedarik ederek Kürtlerin ayrılıkçı eğilimlerini pekiştiren ABD, Kürtlerin Arap kabilelerine karşı zor kullanmasına da izin veriyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'dan YPG açıklama! ABD'ye sert tepki

Geçtiğimiz hafta sonu da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Fırat'ın doğusunda PKK/YPG'ye verdiği desteğin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "ABD burada devlet benzeri yapılar kurmaya çalışıyor" demişti. Lavrov, bu gelişmenin çok tehlikeli olduğunun altını çizerek, Türkiye, İran ve Irak için bu konunun çok önemli olduğunu belirtmişti.

KAYNAK: SPUTNİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.